Kömür çıkarıp evine götürmek isterken kayanın altında kaldı

Kömür çıkarıp evine götürmek isterken kayanın altında kaldı
Zonguldak’ta evinin yakınındaki alanda kömür çıkarmaya çalışan emekli madenci, düşen kayanın altında kalarak hayatını kaybetti. Sinir krizleri geçiren eşi, “Allah kahretsin fakirliği” diyerek feryat etti.

Olay, Asma Mahallesi Kömürcü Sokak'ta bulunan eski TTK tesisinde meydana geldi. İddiaya göre, 2 çocuk babası emekli TTK işçisi Mustafa Sağır (62), eşi Nurhan Sağır ve bir komşusu ile birlikte evinin yakınındaki tarlada pancar topladı. Sağır, daha sonra eve dönerken TTK’nın 2000 yılında kapanan işletmesinin kenarında bulunan alandan kömür çıkarmak istedi. Yağmur sebebiyle yumuşayan dağlık bölgede kömür çıkarmaya çalışan Sağır’ın üzerine dev bir kaya düştü. Aynı zamanda Kıbrıs gazisi olduğu öğrenilen Mustafa Sağır hayatını kaybetti. Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, Madenciler Günü'nde ölen Sağır'ın cesedinin yanındaki kömür çuvalı görenleri ağlattı.

Sinir krizleri geçiren emekli madencinin eşi Nurhan Sağır, “Hiçbir şey yapamıyorum. O bizim için her şeyi yaptı. Mustafa ne olur beni bırakma. Ben sensiz ne yaparım, mahvoldum. Beni ne olur. Allah kahretsin fakirliği” diyerek feryat etti.

Sağlık görevlileri ve polis ekipleri fenalık geçiren kadını sakinleştirmeye çalışırken, olay yerine çağrılan AFAD ekipleri kayanın altında sıkışan Mustafa Sağır’ın cansız bedenini çıkarmak için çalışma başlattı. Ekiplerin cesede zarar vermemek için gerçekleştirdiği titiz çalışma sonucunda Sağır’ın cenazesi kayanın altından çıkarıldı. Çocuklarından birinin zihinsel engelli olduğu öğrenilen iki çocuk babası Mustafa Sağır'ın cenazesi, ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.