KONESOB'tan Katar'a tam destek

KONESOB'tan Katar'a tam destek
Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, kardeş ülke Katar'ın dünya kamuoyunda ve Müslüman ülkeler arasında yalnız bırakılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, kardeş ülke Katar'ın dünya kamuoyunda ve Müslüman ülkeler arasında yalnız bırakılmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Türkiye'nin Katar'ın yanında yer almasını sonuna kadar destekliyoruz. Katar'ın ikinci bir Mısır olmasına izin vermemeliyiz" dedi.
Konu ile ilgili açıklama yapan KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, başını Suudi Arabistan ve Mısır’ın çektiği Katar ablukasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Kardeş ülke Katar'ın dünya kamuoyunda ve bazı Müslüman ülkeler arasında yalnız bırakılmasının mübarek bir ayda oldukça üzücü ve manidar olduğunu vurgulayan Başkan Karamercan, Türkiye'nin ise bu durum karşısındaki tavrının yerinde ve doğru olduğunu ifade etti. Türk kamuoyu ve iş çevreleri olarak Katar'ın yanında olduklarını aktaran Başkan Karamercan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Türkiye'nin Katar'ın yanında yer almasını sonuna kadar destekliyoruz. Katar'ın ikinci bir Mısır olmasına izin vermemeliyiz. Bu konuda uyanık olmalı ve Müslümanlar üzerinde oynanan oyunu iyi tetkik etmeliyiz” dedi.
“Katar'la olan ticaretin önemi”
Başkan Karamercan, Katar'ın İslam coğrafyasında büyük atılım yapan bir ülke olduğunu ve birçok İslam ülkesine de fayda sağladığını dile getirerek, “Medya gücü, hava yolları gibi stratejik alanlarda ilerleyen aynı zamanda dünyanın üçüncü büyük petrol üreticisi ülkesi olan Katar, kıskaca alınarak diğer körfez ülkeleri gibi birilerinin himayesine sokulmaya çalışılıyor. Bu durum karşısında Türkiye ve Müslümanlar olarak Katar'ın yanında olmalıyız. Türkiye'nin Katar'la olan ticareti ekonomimize ciddi katkılar sağlıyor. Kardeş ülkeyle kurduğumuz dostluk da stratejik anlamda bunun bir göstergesi. Tüm bunların yanı sıra Türkiye'nin en zor günlerinde yanında olan Katar'ı biz de bu çirkin oyunda yalnız bırakmamalıyız ve bırakmayacağız” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.