Konya boksu eski günlerine dönmeli

Konya boksu eski günlerine dönmeli
Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Konya'nın Türk boksunda önemli bir yerinin olduğuna dikkat çekerek, kısır çekişmelerin bir tarafa bırakılarak boksun etrafında birleşilmesi gerektiğini söyledi

Üniversiteler arası Türkiye Boks Şampiyonası için Konya’ya gelen Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Konya'nın Türk boksunda önemli bir yerinin olduğuna dikkat çekerek, kısır çekişmelerin bir tarafa bırakılarak boksun etrafında birleşilmesi gerektiğini söyledi. Konya'nın çok önemli sporcular yetiştirdiğini ifade eden Gözgeç, “İnşallah yeni dönemde Konya boksu daha iyi yerlere gelecektir” dedi.

Konya'nın boks branşındaki potansiyelini önemsediğini vurgulayan Federasyon Başkanı Eyüp Gözgeç, “Konya önemli bir spor şehri olduğu kadar önemli de bir boks şehri. Dolayısıyla Türk boksunun Konya'dan beslenme gibi bir zarureti var. Çünkü geçmişte milli takımlara sporcu yetiştiren bir şehrin son dönemlerde geri kalması boksu yöneten bizleri bir hayli tedirgin etmişti. Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Sayın Faruk Özçelik ile Spor Genel Müdürü  Sayın Mehmet Baykan’ın desteğini alan bir şehrin boks branşında geri kalması elbette içimize sinmez. Federasyon olarak bütün şehir olduğu gibi, Konya'ya da destek vermek bizim asli görevimizdir” diye konuştu.

KULÜP SAYISINI ARTIRACAĞIZ

Konya boksunun yetersizliklerinden birisinin de kulüp sayısındaki azlığın olduğunu vurgulayan Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, “Konya'da süratle kulüp sayısını artırmalıyız” dedi. Konya boksunun gelişmesi için ellerinden geleni yapacaklarına dikkat çeken Gözgeç şöyle konuştu: “Federasyonumuzda boksu seven ve boksu bilen Konyalı bir arkadaşımız var. Kendisi bana kulüp sayısını artırma noktasında düğmeye basıldığı müjdesini verdi. Bazı belediyeler ve Konyaspor kulübü başkanı ile görüşmüşler. Gelişmeleri yakından takip edeceğiz. Hem yönetimdeki arkadaşımız, hem de boks il temsilcimiz ile sürekli fikir alışverişinde bulunacak ve Konya boksunun çıtasını yükselteceğiz” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.