KONYA BU YIL ÇOK KİTAP OKUYACAK

KONYA BU YIL ÇOK KİTAP OKUYACAK
19 Mart – 1 Nisan tarihleri arasında Mevlana Kültür Merkezinde düzenlenecek olan Konya Kitap Günlerinin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Valisi Yakup Canbolat, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy çok sayıda yazar ve öğrenci katıldı.

OKUMAK BİZE YÜCE BİR BUYRUK

Kitap günlerinin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, “ kitap hem dinimizin vazgeçilmezi hem kültürümüzün vazgeçilmezi. Okumak bize yüce bir buyruk ve bunu hayatımızın tüm safhasında sürdürdüğümüzde inşallah insanımızın daha kültürlü daha erdemli daha arzu ettiğimiz bir yaşam tarzına doğru ilerlediğini ve davranışlarının kitapla birlikte değiştiğini göreceğiz ve görmeye devam edeceğiz. Bir insanı değiştirmek istiyorsak zihnindeki bilgileri güncellememiz gerekiyor. Kitap fuarı, şehrimize ciddi bir kültürel etkinlik olarak yansıyacak ve kazanımlarıyla çocuklarımız yarının Türkiye’sine daha güçlü hazırlanacaklar” dedi.

KİTAP EN ÇOK BİZE YAKIŞIR

Konya Kitap Günlerine ev sahipliği yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, “ Nerede olursak olalım okul sıralarında öğrenciysek ya da öğretmensek ya da belediye kamu kurumu sanayi gibi herhangi bir yerde sorumluluk almışsak büyük Türkiye ideali için daha çok çalışmakla belki vazifelerimizin bir bölümünü yapma imkânına kavuşmuş oluruz. Bizim medeniyetimiz bir kitap medeniyetidir. O nedenle kitap en çok bize yakışır. Kitabı yüksekte tutmak yazılı evrakı yükseğe taşımak, okuyup haber etmek, öğrenen ve öğreten olmak, yaşayan ve yaşatan olmak en çok bizim kültürümüze yakışır o nedenle kitap günleri önemli” ifadelerini kullandı.

327 etkinliğin gerçekleşeceği kitap günlerinde 223 yayınevi, 150 yazar yer alacak.

Haber:Ebrar Küçükakın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.