Konya Hala Güzelliğini Koruyor

Konya Hala Güzelliğini Koruyor
Meram Belediyesi tarafından düzenlenen "Meram Aşkına Kültür, Sanat, Yaşam" söyleşileri tüm hızıyla devam ediyor.

İkincisi gerçekleştirilen söyleşinin konuğu sanatçı Vedat Sakman oldu. Birbirinden güzel şarkılarını seslendiren Sakman, dinleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.

Meram Belediyesi'nin organize ettiği "Meram Aşkına Kültür, Sanat ve Yaşam" söyleşilerinin ikincisi Konevi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. "Bu Toprağın Sesi" isimli söyleşide sanatçı Vedat Sakman sevenleriyle buluştu. Birbirinden güzel şarkılarını seslendiren Vedat Sakman, müzik hayatı ve şarkılarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Konyalı olan sanatçı Sakman, Konya ile ilgili hatıralarını anlattı. Çocukluğunun Konya'da geçtiğini belirten Sakman, Konya'nın hala güzelliğini koruduğunu söyledi.

Müziğe lise yıllarında İzmir'de başladığını belirten Sakman, "Babamın arkadaşları eve gelir, müzik yaparlardı. Onların içinde büyümek beni çok etkiledi. Evimizde çeşitli enstrümanlar olduğu için hayatımda hep müzik vardı. Bu da benim hayatımı yada yaşamımda müzikte nerede durmam gerektiğini belirledi" şeklinde konuştu.

Sanat hayatında 50 yılı geride bırakan Sakman, halen müzik çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Vedat Sakman şarkılarını söylerken, dinleyiciler de eşlik etti.

Meram Belediye Başkan Yardımcısı Abdi Kalan, günün anısına Vedat Sakman'a çeşitli hediyeler verdi.

"Meram Aşkına Kültür, Sanat ve Yaşam" söyleşileri kapsamında her ay 2 farklı program gerçekleştirilecek. Programlarda sanatçı, gazeteci, siyasetçi ve köşe yazarları halkla buluşturulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.