Konya polisi takdir topladı

Konya polisi takdir topladı
Türkiye’yi yeni yılın ilk saatlerinde terörle yüzyüze getiren Reina saldırganı 17 gün kaçabildi. DAEŞ adına saldırıyı gerçekleştiren teröristin yakalanmasında Konya istihbaratı ve emniyetinin başarısı İstanbul Valisi Vasip Şahin’in de gündemindeydi.

İstanbul Ortaköy’de yılbaşı gecesi Reina isimli eğlence merkezine saldırı düzenleyerek 39 kişiyi öldüren "Ebu Muhammed El Horasani" kod adlı terörist Abdülkadir Masharipov’un yakalanması için çok sayıda operasyon düzenlendi.

İstanbul'da yılbaşı gecesi Ortaköy'deki bir eğlence merkezine silahlı saldırı düzenleyerek 39 kişiyi öldüren, 65 kişiyi de yaralayan terörist, 17 gün sonra yakalandı. DAEŞ'li teröristle ilgili önemli bilgileriyle, başarılı operasyonun ayrıntıları da gün yüzüne çıktı.

Bir buçuk ay gibi kısa süre Konya’da da kaldığı tespit edilen saldırganla ile ilgili Konya istihbaratı önemli bilgileri İstanbul istihbaratı ile paylaştı. Paylaşılan bilgiler polisi adım adım saldırıyı gerçekleştiren teröriste yaklaştırdı ve dün gece yapılan bir operasyonla Masharipov yakalandı.

Türkiye’nin rahat bir nefes almasını sağlayan operasyonda teröristin sağ ele geçirilmesi başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakan Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun taktirini aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan operasyonu gerçekleştiren güvenlik güçlerine ve istihbarat ekiplerine teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum