Atilla Mert

Atilla Mert

KONYA ŞAHA KALKTI…

KONYA ŞAHA KALKTI…

Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında Torku Konyaspor, Mersin İdman Yurdu’nu evinde misafir etti. Torku Konyaspor karşılaşmayı Selim Ay’ın 66. dakikada ve Hasan Kabze’nin 70. dakikada attığı gollerle 2-0 kazandı. Aykut Kocaman göreve geldikten sonra ligde oynadığı 5 maçın 3'ünü kazandı, 1'inden de beraberlikle ayrılarak, 10 puan topladı. İlk yarısı golsüz geçen mücadelede, konuk ekipte, karşılaşmanın 76. dakikasında Abdul Khalili’nin yerine oyana giren Murat Ceylan, 1 dakika sonrasında Ali Çamdalı’ya yaptığı sert müdahaleden sonra maçın hakemi Mustafa Öğretmenoğlu tarafından kırmızı kartla oyundan atıldı. Karşılaşmanın ilk yarısı birbirini tartan iki ekip mücadelesi halinde geçti, ikinci yarının 57. dakikasında Djalma’nın oyuna girmesiyle Torku Konyaspor’daki oyun akışı bir anda değişti, burada dikkatleri bir yere çekmek istiyorum. Djalma’nın topu kapıp kaleye giden pozisyonda taraftarların tribünlerden gelen gür sesi ile birlikte Torku Konyaspor’daki fitili ateşlendi. Taraftarın bu dakikadan sonraki yükselen sesi ile 66. dakikadaki gol hepimizi amansız bir sevince boğdu. Futbolcularımızın saha içindeki mücadeleleri takdire şandı. Bu arslanları gönülden ayakta alkışlıyorum. Karşılaşmanın son 10 dakikasında yapmış oldukları pas yüzdelerine diyecek bir söz bile bulamıyorum. Hepsini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum. Aynı performansı hafta sonu oynanacak Torku Konyaspor-Galatasaray karşılaşmasında da bekliyorum. Torku Arena’da oynanan karşılaşmalarımızın büyük çoğunluğu cumartesi ve erken saatte olması, çalışanları etkilediği için, tribünlerin büyük bir bölümü boş kalıyor. Buna rağmen fedakarlık yaparak tribünleri dolduran taraftarlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Lakin bu hafta sonu oynanacak Torku Konyaspor – Galatasaray karşılaşmasında taraftarlarımızın 42.000 kapasiteli tribünlerin tamamını doldurarak Konyaspor taraftarının gerçek gücünü dost, düşman herkese göstereceklerine bütün kalbimle inanıyorum. 
TORKU ARENA BEŞİKTAŞ’A UĞURLU GELDİ
Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında Beşiktaş, Veli Kavak, Demba Ba ve Cenk Tosun’un attığı gollerle Trabzonspor’u net bir skorla 3-0 mağlup etmeyi bildi. Süper Lig’de haftanın en önemli maçında gülen taraf Beşiktaş oldu. Bu galibiyetle Kara Kartallar zirveyi de bırakmadı. Konya Torku Arena stadyumunda kalabalık bir taraftar topluluğu önünde oynan karşılaşmada Beşiktaş istediğini aldı. Konya, ev sahipliğini yaptığı bu zirve mücadelesinde tam not aldı. İstanbul ve diğer il ve ilçelerden gelen tribünlerin büyük bir bölümünü dolduran taraftarların Konya’mıza gelişleri, şehrimize ve Konya Torku Arena’ya ayrı bir değer kattı, şehrimize, sosyal, kültürel ve ekonomik katkı sağlayacak olması hasebiyle, böylesi organizasyonların yapılması Konya’mızın tanıtımı açısından da büyük önem taşımaktadır. Şimdi sıra milli maçta, Beşiktaş-Trabzonspor karşılaşmasında Konya’nın birçok organizasyonu kaldırabileceği de bu vesile ile görülmüş oldu. Konya Torku Arena Stadyumu’nda Konyalı olarak artık Türk Milli Takımını izlemek istiyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Atilla Mert Arşivi
SON YAZILAR