Konya yeni bir yağış dalgasının etkisi altına giriyor

Konya yeni bir yağış dalgasının etkisi altına giriyor
Mayıs ayı içerisinde yağışlar geçtiğimiz yıllara göre normal seyirlerin üstüne çıkarak çiftçinin yüzünü güldürdü. Yağışlarla beraber barajların su seviyesi de büyük bir oranda artarak kuraklığın önüne geçti

Yaz ayına girdiğimiz günlerde havaların ısınmasını beklerken etkili olan yağmurlar akıllara “Yaz gelmiyor mu?” sorusunu getirdi. Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü’nden aldığımız bilgilere göre bugün ve önümüzdeki günlerde bölge genelinde sağanak ve gök gürültülü yağışla birlikte kademeli düşüşler (20-24 dereceler) bekleniyor.

MAYIS BEREKETİYLE GELDİ

Yağışlarını olmaması ve kuraklığın başlamasıyla birlikte çiftçiler ve vatandaşlar yağmur duasına çıkmıştı. Mübarek Ramazan ayının gelmesiyle birlikte serin havalar oruç tutanların destekçisi oldu. Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü’nden aldığımız bilgilere göre yağışların mayıs ayı uzun yıllar ortalamasına göre yüksek olduğu yönünde. Özellikle çiftçiye büyük fayda sağlayan mayıs ayı yağışlarının haziran ayına da sarkmasıyla çiftçilerin yüzü gülerken barajların dolması da kuraklığın önüne geçti.

MAYIS AYI YAĞIŞLARI

Geçtiğimiz yıllara göre yağışlar normal seyirlerinin üstüne çıkarak bereketini arttırdı. Konya merkeze yüzde 43,7’lik Yunak’a yüzde 97,2’lik Alacabel’e yüzde 92,2’lik Güneysınır’a yüzde 88,6’lık Derbent’ e yüzde 80’lik, Çeltik’e yüzde 79,2’lik Beyşehir’e yüzde 76,2’lik, Karapınar’a yüzde 42,6’lık, Seydişehir’e yüzde 62,2’lik ve Akören’e 61,4’lük yağış düştü. (Dilhan Türker)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.