Konya Yerli Otomobil Üretimini Yapmaya Talip

Konya Yerli Otomobil Üretimini Yapmaya Talip
AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, yerli marka otomobil üretimine Konya'nın talip olduğunu belirterek, bu konuda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile görüştüklerini bildirdi.

Altunyaldız, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin yerli marka otomobil üretme sürecinde oldukça önemli bir aşama kat ettiğini söyledi.

Ortak Girişim Grubu'nun, Türkiye için son derece önemli bu kararı hayata geçirmek üzere çalışma başlattığını belirten Altunyaldız, bu kapsamda 2 Kasım'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın huzurunda gerekli imzaların atıldığını anımsattı.

Yerli otomobille ilgili ilk prototip üretiminin 2019 yılında tamamlanacağını, 2021 yılında ise yerli marka otomobilin üretileceğini aktaran Altunyaldız, şu ifadeleri kullandı:

"Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız ile yaptığımız görüşmede Konya'nın stratejik konumu, ana ve yan sanayisi, tedarik zinciri ağı, üniversiteleri, insan kaynağı ve her şeyden önemlisi yüreğinde taşıdığı heyecanı ile Türkiye'nin milli markalı otomobilini üretmeye hazırlıklı ve istekli olduğunu ilettik. Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu ile de bizzat görüşerek yerli marka otomobilin Konya'da üretilmesiyle ilgili görüş ve değerlendirmelerimizi kendisiyle paylaştık. Bu konuda AK Parti Genel Başkan Yardımcımız, milletvekillerimiz, valimiz, belediyemiz, odalarımız, borsamız ve kalkınma ajansımızla çalışmalarımız hızla devam ediyor."

- "Konya, yerli marka otomobili üretmeye hazır"

Altunyaldız, Konya'nın bulunduğu konum itibariyle lojistik merkez olduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Tüm bu hususları masanın üzerine koyduğumuzda karşımıza çok önemli bir sonuç çıkıyor. Türk sanayisini yüksek katma değerli üretim yapısına evirmek istiyorsak, işte elimizde çok iyi bir fırsat var. Sanayimizin dönüşümünü Anadolu'dan başlayarak daha sürdürülebilir ve istikrarlı gerçekleştirebiliriz. Orta Anadolu'da can bulacak otomotiv sektörü bölgenin sahip olduğu güçlü üretim kabiliyetleriyle birleştiğinde, küresel ölçekte rakipleriyle rekabette önemli bir avantaj elde edecektir. İşte bu yüzden Orta Anadolu'nun sanayi üretim merkezi olarak Konya, yerli marka otomobili üretmeye hazır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum