Konya Yüksek Hızlı Tren Garı Temel Atma Töreni

Konya Yüksek Hızlı Tren Garı Temel Atma Töreni
Konya Yüksek Hızlı Tren Gar ve Lojistik Merkez'in temel atma törenleri Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar ve milletvekillerinin katılımı ile yapıldı

Başbakan Binali Yıldırım, Konya Yüksek Hızlı Tren Garı ile Kayacık Lojistik Merkezi'nin temel atma törenine katıldı.

Programda konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a hitaben, "Dünyada bu kadar güçlü yürüyüşünüzü devam ettirdiğiniz sürece, biz de sizlerin arkanızda yol yürümeye devam edeceğiz." dedi.

Bakan Arslan, Kayacık mevkisinde, Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirilen Konya Yüksek Hızlı Tren Garı ve Lojistik Merkezi'nin temel atma töreninde konuştu.

TINAZTEPE TÜNELİ

AK Parti Hükümeti'nin 15 yıldır Konya'ya önemli hizmetlerde bulunduğunu söyleyen Arslan, "Bu hizmetlere, Konya-Seydişehir yolu, Alacabel Tüneli, Tınaztepe Tüneli de dahil ki Tınaztepe Tüneli'nin hem sıcak asfalt olması hem bağlantı yolunun bölünmüş yol olmasıyla ilgili ihaleyi 6 Eylül'de yapıyoruz. Projenin tamamını, güzergahı da 8 kilometre kısaltacak, konforunu yükseltecek şekilde 2 yıl içinde bitireceğiz." diye konuştu.

BEYŞEHİR YOLU

Arslan, Konya-Beyşehir yolundaki çalışmaların da sene sonunda tamamlanacağını belirterek, şöyle devam etti:

"Sayın Başbakanım, Konya çevreyolu çok önemli bir sözünüzdü. Sizin zamanınızda başlamıştı ve bir an önce bitirilmesi konusunda talimatlarınız vardı. 22 kilometrelik kısmını bu sene sonunda bitireceğiz, 49 kilometrelik kısmının, 2 çarpı 3 şerit olmasıyla ilgili ihalesini 22 Ağustos'ta, yani bundan 3 gün sonra gerçekleştirmiş olacağız. Kalan kısmının da proje çalışmalarını bitiriyoruz. İnşallah bu sene sonunda proje çalışmalarını bitirip onun da ihalesine çıkmış olacağız."

EĞİSTE VİYADÜĞÜ 

Konyalıların Hadim yolunu çok önemsediğini belirten Arslan, şöyle konuştu: "Burası Eğiste Viyadüğü de dahil, çok önemli bir köprü, viyadüğün olduğu bir proje. İnşallah bunu da önümüzdeki yıl bitiriyoruz. Eğiste Viyadüğü'ne başladık. O kısmını da 2020'de bitirmiş olacağız. Bin 372 metre boyundaki Eğiste Viyadüğü şu ana kadar Türkiye'de yapılmış en yüksek viyadük olacak ki ayak yüksekliği 165 metre. Konya-Karaman ayrımı, Çumra yolu çok önemsenen bir yol. Daha önce tek yol sıcak asfalt haline getirilmişti, bunun da bölünmüş yol olması talimatını vermiştiniz, onu da önümüzdeki yıl bitirmiş olacağız. Seydişehir-Bozkır yolunu önümüzdeki yıl bitireceğiz ve yine Derbent yoluyla ilgili de proje çalışmaları bitiyor. Bu sene bitirip inşallah önümüzdeki yıl yapımına başlamış olacağız." 

LOJİSTİK MERKEZ

Yüksek Hızlı Tren, Lojistik Merkezi ve yapımı planlanan metro sistemlerinin entegrasyonuyla ilgili geceyi gündüze katarak çalıştıklarını ifade eden Bakan Arslan, "Biliyoruz ki lojistik merkezleri sadece Konya'da değil, Türkiye'nin her yerinde yapılmakla birbirini destekliyor olacak." diye konuştu.

Karaman'da yapılacak lojistik merkezin de müjdesini veren Arslan, projenin ihale sürecini başlattıklarını, 3 Ekim'de teklifleri alacaklarını bildirdi.

20170819_2_25329479_25079532.jpg

KONYA, ANTALYA'YA BAĞLANIYOR

Arslan, Başbakan Yıldırım'ın Konya'yı Antalya'ya bağlama talimatıyla ilgili proje çalışmalarını da sürdürdüklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Başlattığınız projeleri hiçbir sekteye uğratmadan, talimatlarınızı birbir yerine getirmek adına, 100 bin kişilik Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme ailesi olarak gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Biliyoruz ki bu yolculukta yolumuzu açanlar var. Elbette ki Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği, sizlerin önderliğiniz bizim yolumuzu açıyor ama biliyoruz ki sizin gücünüzün arkasında, Cumhurbaşkanımızla birlikte yaptığınız işlerin arkasında milletimiz var. Onların bu desteği olduğu, siz dünyada bu kadar güçlü yürüyüşünüzü devam ettirdiğiniz sürece, biz de sizlerin arkanızda yol yürümeye devam edeceğiz."

KONYA MANEVİ BİR LOJİSTİK MERKEZİDİR

Eski başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu da Konya'ya lojistik merkezi yapılmasının özel bir anlam taşıdığını söyledi. 

Konya'nın değerlerin, irfanın, hikmetin lojistik merkezi olduğunu belirten Davutoğlu, "Konya her şeyden önce bir manevi ve tarihi lojistik merkezidir. İnsanlar burada birikir. Burada hikmet, irfan, vefa dersi alırlar ve sonra diğer diyarlara bu dersi taşırlar. Konya bu anlamda Hazreti Mevlana ile temsil edilen bir manevi lojistik merkezidir." dedi.

Tarihte Konya'dan güç almayan hiçbir siyasi hareketin başarılı olamadığını ifade eden Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın 16 yıl önce AK Parti hareketini başlattığından bu yana bu harekete en büyük desteği Türk siyasetinin lojistik merkezi olan Konya vermiştir, vermeye de devam edecektir. Ne görürse görsün, Konyalı, manevi ve siyasi bir merkez olarak ufka, yüreğe ve vicdana bakar." değerlendirmesinde bulundu.

Davutoğlu, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Konyalıların üstün bir mücadele gösterdiğini, Konya'nın girişimin ilk dakikalarında ayağa kalkan şehirlerden biri olduğunu hatırlattı.

KONYASPOR CEVABI SAHADA VERECEK

Konuşmasında Atiker Konyaspor'un başarısına da değinen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Avrupa sahalarına çıkmaya ve al bayrağı oralarda temsil etmeye hazırlanırken, Konyaspor'a verilen cezayı haksız buluyoruz. Böyle bir şehri, Türkiye'yi Avrupa'da temsil etmeye hazırlanan bir kulübü, manevi olarak bu derece psikolojik bir darbeye muhatap kılmak doğru olmadı, yakışmadı. Konya çok daha iyisini hakediyor. İnşallah Konyaspor bu cezayı verenlere en iyi cevabı sahada verecek."

20170819_2_25329106_25078879.jpg
KONYA MİLLİ İRADENİN YANINDA

Konuşmasına,16 Nisan referandumundaki desteklerinden ötürü Konyalılara teşekkür ederek başlayan Yıldırım, Konyalıların Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine "evet" dediğini ve milli iradenin yanında durduğunu söyledi.

Yıldırım, Konya ile 2019, 2023, 2053 ve 2071'e kadar beraber yürüyeceklerini dile getirerek, projeler, sağlam yatırımlar ve kalıcı eserlerle Konya'yı dünden daha iyi bir şehir haline getireceklerini bildirdi.

Bugün temelini atacakları Yüksek Hızlı Tren Garı ile Kayacık Lojistik Merkezi'nin de bu projelerden olduğuna dikkati çeken Yıldırım, projelerin Konyalılara hayırlı uğurlu olmasını diledi.

İŞSİZLİK DÜŞMEYE DEVAM EDECEK

AK Parti hükümetleri olarak 15 yılda Türkiye'nin çehresini değiştiren çok büyük hizmetlere ve projelere imza attıklarını vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:

"2001 yılını hatırlayın. Türkiye'nin ekonomik krizle yerle bir olduğu günleri hatırlayın. O gün dünyaya gözünü açan bebekler bugün 16 yaşında. Onlar bilmez ama onların babaları bilir, anneleri bilir, büyükbabaları büyükanneleri bilir. İşte 15 yıl AK Parti, liderimiz, kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bir Türkiye'yi üç Türkiye yaptı. Milletin adamı, adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdim."

 

 BİN KİLOMETRE BÖLÜNMÜŞ YOL

Vatandaşlara bu yılın büyüme yılı olacağı ve büyümede yeni bir rekora imza atılacak bir yıl olacağı sözünü verdiklerini anımsatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Enflasyon düşüyor. Tek haneli enflasyona doğru gidiyoruz. İşsizlik düşmeye devam ediyor, daha da düşecek. O da yakın zaman tek haneli olacak inşallah. Türkiye yatırımcılar için cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Doğudan batıya, kuzeyden güneye verdiğimiz üretim destekleriyle sanayimiz büyüyor. Ülkenin üretim çarkları işlemeye devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde istihdam seferberliği başlattık. İstihdam artıyor. 2003 yılında Türkiye'de 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol vardı. Bugüne kadar 25 bin kilometrenin üzerinde bölünmüş yol yaptık. Yolları böldük hayatları birleştirdik, yolları böldük ülkeyi birleştirdik. Türkiye'nin rüyalarını gerçeğe dönüştürdük."

KARARLI YÜRÜYÜŞ SÜRECEK

Yıldırım, hizmete açtıkları üniversiteler, barajlar, şehir hastaneleri, spor tesislerinin büyüyen ve gelişen güçlü Türkiye'yi gösterdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Biz bunu yaparken, Türkiye'nin aydınlık yarınlarını hazırlarken 16 Nisan referandumunda Konya rekor düzeyde 'evet' dedi. 16 Nisan'da millet hizmete 'evet' dedi. Türkiye'nin geleceğine 'evet' dedi. Türkiye, milletimiz, Konya dedi ki 'Bir daha vesayete, darbeye, ekonomik krizlere geçit yok'. 16 Nisan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte inşallah Türkiye geleceğe koşar adımlarla ilerleyecek. Bundan böyle ülkede yönetim krizi olmayacak. Sürekli güçlü iktidar, sürekli istikrar olacak. Türkiye artık bundan böyle gelecek hedeflerine daha kararlı bir şekilde yürüyecek."

20170819_2_25329479_25079535.jpg

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum