Konya'da 2018'de en çok FETÖ davası görüldü

Konya'da 2018'de en çok FETÖ davası görüldü
Yargı merciine yansıyan davalar arasında 2018 yılında en fazla davanın Fetullahçı Terör Örgütü davaları olduğuna dikkat çeken Baro Başkanı Mustafa Aladağ, cezaevlerinin doluluk oranın kapasitesinin üzerinde olduğunu söyledi

15 Temmuz hain darbe girişimi ile birlikte 2018 yılında en çok yargı merciine yansıyan davalar arasında FETÖ’nün davaları yer alıyor. Konu ile ilgili bilgi aldığımız Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ, malum yapılanmanın sanık soruşmalarının, 2018 yılı içerisinde arttığına dikkat çekti. Geçtiğimiz günlerde Konya merkezli 2 operasyonun daha gündeme geldiğini hatırlatan Başkan Aladağ, “Burada da yeni bir süreç var ve devam ediyor. Bunlar gizli yürütülen dosyalar. İçeriğini bilmiyoruz. Bir an önce bu hainlerden kurtulmayı arzuluyoruz. Tarafsız yargı önünde de gerekli cezaları almaları tek temennimiz. Soruşturmalar ve kovuşturmalar kaldığı yerden devam ediyor” şeklinde konuştu.

AİLE DAVALARINDA YÜZDE 10 ARTIŞ

Kamuoyunu önemli derecede meşgul eden bir diğer davalar arasında Aile Mahkemeleri yer alıyor. Konya’da 5 tane Aile Mahkemesi olduğunu kaydeden Başkan Aladağ, 2018 yılında bu alanda da artışın gözlemlendiğini aktardı. Mevcut artışın evliliklerin ilk yılı içerisinde daha sık görüldüğünü ifade eden Aladağ, “Fahiş bir artıştan bahsedemiyoruz. Yaptığımız bir araştırmada yıllık ortalama yüzde 10’a tekabül edecek evli çiftlerin davalarının yargıya intikal ettiği davalar şeklinde” dedi.

İŞÇİ İŞVEREN UYUŞMAZLIKLARI AZALDI

İşçi işveren uyuşmazlıkları davalarındaki azalmadan bahseden Başkan Aladağ, “Gündemimizi yoğun meşgul eden işçi, işveren uyuşmazlıklarındaki davalarda azalma söz konusu. Davadan evvel, işçi ve işveren arasında zorunlu hale gelen Arabuluculuk Sisteminin uyuşmazlıkları çözüme kavuşturması bu alanda azalmayı beraberinde getirdi” dedi.

HER YIL ORTALAMA 170 BİN İCRA DOSYASI KAYDEDİLİYOR

İcra iflas dosyalarında  artış yaşandığını kaydeden Aladağ, Konya’da her yıl ortalama 160-170 bin civarında icra dosyasının kaydedildiğini aktardı. Konu ile ilgili konuşan Aladağ, “Geçmiş yıllara nazaran bu alanda 2018 yılında biraz daha fazla bir artış gözlemlendi. Ekonomik sıkıntı var bunu hepimiz kabul ediyoruz. Bu sürecin sıkıntılarını hepimiz birlikte yaşıyoruz ve çözüme de birlikte ulaşacağız” diye konuştu.

Konya’da 50 bini aşkın tutuklunun olduğunu kaydeden Başkan Aladağ, mevcut cezaevinin kapasitesinin üzerinde olduğunu söyleyerek hayata geçirilmesi planlanan yeni cezaevi yapımının askıya alındığını bildirdi. (Ayşegül Ertul)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.