Konya'da gösteri ve yürüyüş yapılacak yerler

Konya'da gösteri ve yürüyüş yapılacak yerler
Konya Valiliği, toplantı yer ve yürüyüş güzergahlarının belirlenmesine ilişkin aldığı kararı kamuoyuna duyurdu

Konya Valiliği, toplantı yer ve yürüyüş güzergahlarının belirlenmesine ilişkin aldığı kararı kamuoyuna duyurdu. İşte o açıklama: "

Temel hak ve özgürlüklerden olan, Anayasa ve yasalarla güvence altına alınan toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının, özgür bir ortamda Anayasa ve kanunlarla belirtilen esaslar çerçevesinde kullanılması, kamu düzeni ve güvenliği açısından önem arz etmektedir. Bu hakkın kullanımı 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ile belirlenmiştir.

2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 6. maddesinde il ve ilçelerde toplantı ve gösteri yürüyüşü yer ve güzergâhlarının belirlenip alışılmış araçlarla duyurulması, aynı Kanunun uygulanmasına dair Yönetmeliğin 3. maddesi ile de belirlenecek olan toplantı ve gösteri yürüyüşü yer ve güzergâhlar ile afiş ve pankart asılacak yerlerin, her yıl Ocak ayında mahallin en büyük mülki idare amiri tarafından belirleneceği belirtilmiştir.

Bu bağlamda; 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 6. maddesi ve bu Kanunun uygulanmasına dair Yönetmeliğin 3. maddesinde belirtilen kurum ve kuruluşların yazılı görüş ve önerileri alınarak yapılan değerlendirmede, Konya il merkezi için 2016 yılında belirlenen toplantı yer ve yürüyüş güzergahların, 2017 yılında da uygulanması Valilik Makamının 10/01/2017 tarih ve 741 sayılı olurları ile uygun görülmüştür.

 

 

KONYA İL MERKEZİ

TOPLANTI ALANLARI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ GÜZERGÂHLARI

 

1-      KILIÇARSLAN ŞEHİR MEYDANI

Toplanma Yeri             : Kılıçarslan Şehir Meydanı Toplantı Alanı (Kültür Park Yanı)

Toplantı Yeri                           : Kılıçarslan Şehir Meydanı Toplantı Alanı (Kültür Park Yanı)

Yüzölçümü/Kapasitesi  : Alan: 22.000 m2 – Kapasite: 88-90 Bin Kişi

Yürüyüş Güzergahı     : Kayalı Park-Anıt Meydanı-Alaaddin Bulvarı, Beşyol Kavşağı

a) Toplantı Alanından Kayalı Park Yürüyüş Güzergâhı ve Dağılım Yeri: Kılıçarslan Şehir Meydanında toplanılarak; Ankara Caddesi-Alaaddin Caddesi-Camlı Köşk-İş Bankası Kavşağı-Mevlana Caddesini takiben Kayalı Park'tan dağılım. (1200 m)

b) Toplantı Alanından Anıt Meydanı Yürüyüş Güzergâhı ve Dağılım Yeri: Kılıçarslan Şehir Meydanında toplanılarak; Alaaddin Caddesi- Abdulezel Paşa Caddesi-Müneccim Başı Sokak-Sultan Cem Caddesi-Form Kavşağı-Amber Reis Caddesini takiben Atatürk Anıtından dağılım. (1100 m)

c) Toplantı Alanından Alaaddin Bulvarı Etrafı Yürüyüş Güzergahı ve Dağılım Yeri: Kılıçarslan Şehir Meydanında toplanılarak; Alaaddin Caddesi-Camlı Köşk-İş Bankası Kavşağı-Alaaddin Caddesi-Ankara Caddesini takiben Kılıçarslan Şehir Meydanı. (1100 m)

d) Toplantı Alanından Ankara Caddesi- Beşyol Kavşağı takiben Askeri Şehitlik Mezarlığı Önü Güzergahı ve Dağılım Yeri:Kılıçarslan Şehir Meydanında toplanılarak; Ankara Caddesi-Beşyol Kavşağı takiben Askeri Şehitlik Mezarlığı önü-geliş istikametine dönüş-Askeri Şehitlik Mezarlığı-Musalla Mezarlığı-Beşyol Kavşağını takiben Kılıçarslan Şehir Meydanı toplantı alanından dağılım. (1150 m)

2-      ÖZALKENT PAZAR YERİ

Toplanma Yeri                     : Özal Kent Pazar Yeri Toplantı Alanı

Toplantı Yeri                        : Özal Kent Pazar Yeri Toplantı Alanı

Yüzölçümü/Kapasitesi         : Alan  : 6.900 m2 – Kapasite: 28-30 Bin Kişi

Yürüyüş Güzergâhı             : Özal Kent Pazar Yerinde Toplanılarak; Valide Sultan Camii-Hadimi Caddesi-Sefer Hisar Caddesi kavşağı-Hadimi Caddesi-Valide Sultan Camiini takiben Özal Kent Pazar Yerinden dağılım. (900 m)

 

 

3-   BOSNA HERSEK MAHALLESİ PAZAR YERİ

Toplanma Yeri                     : Bosna Hersek Mahallesi Pazar Yeri Toplantı Alanı

Toplantı Yeri                        : Bosna Hersek Mahallesi Pazar Yeri Toplantı Alanı

Yüzölçümü/Kapasitesi          : Alan: 10.000 m2 – Kapasite: 40-42 Bin Kişi

Yürüyüş Güzergâhı              : Bosna Hersek Mahallesi Pazar Yerinde toplanılarak;

Mesaj Caddesi-Beyaz Çarşı Önü-Şehit Ersen Şeker Caddesi Kavşağı-Mesaj Caddesini takiben Bosna Hersek Mahallesi Pazar Yerinden dağılım. (900 m)

 

4-      IŞIKLAR MAHALLESİ PAZAR YERİ

Toplanma Yeri                     : Işıklar Mahallesi Pazar Yeri Toplantı Alanı

                                                   (Dedeman Otel Karşısı)

Toplantı Yeri                       : Işıklar Mahallesi Pazar Yeri Toplantı Alanı

                                                   (Dedeman Otel Karşısı)

Yüzölçümü/Kapasitesi         : Alan: 22.000 m2 – Kapasitesi: 88-90 Bin Kişi

 

AFİŞ VE PANKART ASILACAK YERLER: Toplantı ve Gösteri Yürüyüşlerini halka duyurmak amacıyla, düzenleme kurulu tarafından hazırlanan afiş ve pankartların, Büyükşehir Belediye Başkanlığınca uygun görülen Bilbordlar, Raket Reklam Panoları, Megalight Reklam Panoları, Otobüs Reklam Panoları ile belirlenen (4) ayrı alternatif toplantı alanı ve yürüyüş güzergâhı üzerinde bulunan cadde ve sokaklara asılır.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.