Konya'da Mevlid Kandili Bereketi

Konya'da Mevlid Kandili Bereketi
Konya Büyükşehir Belediyesi, İslam dünyasında Peygamber Efendimizin doğumuyla dünyayı şereflendirdiği gün olarak kutlanan Mevlid Kandili münasebetiyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü himayesindeki kimsesiz çocuklar yararına bir program düze

Konya Büyükşehir Belediyesi, Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi.

Etkinlikler kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki kimsesiz çocuklar için Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü ve Konya Turizm Tanıtım ve Eğitim Vakfı (KOTEV) Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uslu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Erdoğan ile çok sayıda çocuk ve genç katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından programın açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, başka ülkelerden devletimizin himayesinde olan çocuklar bulunduğunu belirterek, bütün İslam aleminin Mevlid Kandilini tebrik etti.

İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu da Peygamber Efendimizin yetim olarak dünyaya geldiğini hatırlatarak, “O öyle bir Peygamber ki dünyayı baştan sona değiştirmiş bir Peygamber. O nasıl dünyayı değiştirmişse siz de onun ümmetinden olanlar, dünyaya yeniden merhameti, adaleti, hakkı ve ihsanı hakim kılacaksınız inşallah” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi, Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Kız Kuran Kursu öğrencilerini sabah namazında Kapu Camii’nde buluşturarak cami çıkışında öğrencilere ve cemaate ikramlarda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.