Uğur Özteke

Uğur Özteke

KONYA’NIN ALTI BAĞLAR GAZELİ İMİŞ

KONYA’NIN ALTI BAĞLAR GAZELİ İMİŞ

Önceki gün bir saat yağan yağmur şehri teslim aldı. Evet bu bir afet değildi ama şiddetli idi. Sürekli yağdı, iri yağdı. Ama koskoca bir büyükşehir böyle, bu kadar da kolay  teslim olmamalıydı.

Bu konuya girmeden önce dünkü Konyaspor konusunda üzerimizde olan bir iki notu sizlerle paylaşalım da bayrama bir de bunların vebali ile girmeyelim.

Yazımıza yorum yapan Sayın Ömer Atiker, “Hayırlı geceler. Yazınız hakkında kırılmadım, kızmadım. Teşekkür ederim. Hayırlı sahurlar” derken, o gün Divan Başkanlığını yapan Genel Müdürümüz Mehmet Baykan abimiz de bize telefonla ulaşamayınca durumu şöyle özetliyordu;

“Uğur abi yazını şimdi okudum. Divan olarak Genel kurul süresince oy kullanma başlayana kadar salonda bulunan ve ismi zikredilmesi gereken misafirleri ara ara anons ederek hoş geldiniz dedik. Önceki başkanlar, taban birlik başkanları, TSYD başkanı, misafir kulüp başkanları gibi.

Oylama biraz gergin başladı ve düzenli halde oylama yapılması için divan üyesi arkadaşlar ile birlikte azami dikkat göstermeye başladık.

Sayın Ömer Atiker’i bir an divanın önünde gördüm ve kendisi ile selamlaşıp el sıkıştık hal hatır sorduk. Ama o an kendisini anons etmek imkânımız olmadı.

Bu da o andaki gergin ortamın sonucudur diye düşünüyorum. Atiker ailesinin ve markasının Konya’ya ve Konya sporumuza kattığı değer tartışılmaz.

Bunu şahsım ve divan üyesi arkadaşlarım adına ifade etmiş olayım.”….

Konyaspor’un seçimlerinin ardından açık ve mertçe değil, aksine kapalı kapılar ardından sessizce yapılan fiskoslarda hedef olan isimlerden birisi olan Sayın Baykan bu işte bence genel kurul tarihinden buyana kartlarını en açık oynayan ve ortaya koyan isim olarak tarafını belli eden sayılı birkaç kişiden birisi idi.   

Herkesin kimi desteklediği ya da destekleyeceği elbette kendi tercihidir. Ama şunu çok iyi biliyordum ki Sayın Genel Müdür bu konuda çok net idi. Bu yüzden de kendisini tebrik etmek gerekir. Çünkü biz Konya’da bu kadar açık olmaya pek alışık değiliz.

Yine yazı ile ilgili olarak Sayın Başkan Hilmi Kulluk abimiz ile de uzun uzadıya birkaç kez görüştük.

Hilmi Başkan bu konu ile ilgili şöyle bir değerlendirme yaptı;

“Uğur abi Atiker ailesinin Konya’ya ve Konyaspor’a kattığı değeri herkes bilir ve tartışmaya açılacak bir konu değil bence. Ömer kardeşimiz ve dostumuz ile ben görüştüm ama senin gözünden kaçtı herhalde abi.

Listelerdeki hata ise revizyon öncesi basım hatası dikkat edersen tarih de sıkıntılı.

Bu sehven yapılmıştır.

Basan arkadaşlara da bu konuda gerekli uyarıyı en sert şekilde yaptık.

Bunda lütfen kasıt aranmasın.

Aynı hatayı mesajda da yapmışlar ben pazartesi teşekkür mesajında düzelttim” dedikten sonra Hilmi abimiz ısrarla birkaç defa böyle bir ortamda farkında olmadan bir kırgınlığa neden oldularsa yine görüşmek istediğinin de ısrarla altını çiziyordu.

………..

Sonuçta taraflar iyi niyetli olduklarını hataların ya da sıkıntılı durumların bilinçli şekilde gerçekleşmediğini açıkça beyan ettiler. Bu da bu insanların şehir adına ve şanlarına yakışır bir güzelliktir. Bizler de kendilerine teşekkür ederiz.

BU ALT YAPI İŞİNE OLACAK?

Farkında iseniz ilk günden bu yana Büyükşehir meselelerinde daha makam koltuğunda rahat oturup nefes alamayan Başkan Uğur İbrahim Altay’a tek bir söz dahi söylemek istemiyoruz. Çünkü geride kalan yılların faturası Uğur Başkan’a kesilmemeli.

Ama önceki günkü yağmur da gösterdi ki Konya alt yapı konusunda çok büyük sıkıntılı ve artık bu atın bu arabayı çekmeyeceği gün gibi aşikar.

İzninizle önce sizlerden gelen fotoğrafları ve isyanların bazılarını paylaşalım. Paylaşalım ki alt yapı konusunda ne demek istediğimiz daha da net anlaşılsın.

İşte Bedir Mahallesi Sarıer Caddesi. Cadde ve dükkanlar sulara teslim. Vatandaş KOSKİ’yi defalarca aradıklarını ancak son durumun böyle olduğunu söylüyordu.

 

foto-1-449.jpg

Şimdi burası da bir dönem AK Parti’nin İl Başkanlığını yapan bugünün vekil adayı Ali Sürücü abimizin mahallesi. Su sel olmuş akmış. Sıkıntı sadece yağmurda da değilmiş. Burada aylardır mahallelinin de resmi müracaatlarına rağmen ıslah edilmeyen dereden kaynaklanıyormuş. Bu bölgedeki evlerin bodrum katları sular altında kalmış. Tabii hedefteki kurum yine KOSKİ idi..

foto-2-001.pngfoto-3-001.png

Alt yapı, alt yapı diyoruz ya. En basiti bu yolun sağına dikkatlice bakın araçlar yüzüyor. Solunda ise hiçbir şey yok.

foto-4.pngfoto-5-001.png

Hani yöneticilerimiz buna derler ye “Kardeşim bu bir afet ne yapabiliriz ki?”

İşte o zaman da vatandaş soruyor, “Yolun sağı göl, solunda hiçbir şey yok. Rahmet sadece yolun o bölümüne mi yağdı ki?”

…………

Hangi kavşaktan hangi alt geçitten hangi sokak ve caddeden söz etmeyelim ki.

Hadi hadi büyüklerimizi daha fazla üzmeyelim.

Rahmet berekettir. Halimize şükredelim.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bir kadın söyleyeceği çok şey olduğu halde susuyorsa, erkek artık tüm şansını kaybetmiştir

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?  

Sabrın sonunun selamet olduğu yönündeki inancımızı kaybetmediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR