Koronavirüs şüphesi ile ne zaman doktora gitmeliyiz?

Koronavirüs şüphesi ile ne zaman doktora gitmeliyiz?
Nashville'deki Vanderbilt Üniversitesi Tıp Fakültesi profesörleri, koronavirüs ile ilgili semptomların tanınması gerektiğini ve buna göre hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Ateş

Uzmanlar ateşin önemli bir semptom olduğunu söylüyor. Bir sayı üzerinde sabitleme yapmayın, ancak sıcaklığınız çocuklar ve yetişkinler için en az 37 dereceye ulaşıncaya kadar gerçekten ateş olmadığını bilin.Uzmanlar ortalama günlük sıcaklığın 37 derece olduğunu, bunun üzerine çıktığı takdirde endişelenilmesi gerektiğini söylüyor.

Öksürük

Öksürük başka bir anahtar semptomdur, ancak sadece öksürük değil, önemli bir belirtisi olan göğüsteki kuru öksürük hissedildiği zaman doktora başvurulmalı.  

Nefes almada zorluk

Uzmanlar, nefes darlığı, Covid-19'un üçüncü ve çok ciddi bir belirtisi olabilir ve öksürük olmadan kendi başına ortaya çıkabilir. Göğsünüz sıkılaşırsa veya iyi bir nefes almak için yeterince derin nefes alamıyormuş gibi hissetmeye başlarsanız, bu bir eylem işareti olduğunu söylüyor. Amerikan Tabipler Birliği başkanı Dr. Patrice Harris, "Herhangi bir nefes darlığı varsa derhal sağlık uzmanınızı, yerel acil bakımı veya acil servisinizi arayın" dedi. Nefes alma zorluğuna veya nefes darlığına ek olarak, CDC Covid-19 için acil uyarı işaretlerini "göğüste kalıcı ağrı veya basınç", "mavimsi dudaklar veya yüz" - oksijen eksikliğini gösterir - ve ani zihinsel karışıklık veya uyuşukluk belirtisi olduğu takdirde mutlaka acil servisler aranmalı.

Grip ve soğuk algınlığı semptomları

Bu semptom üçlüsü - ateş, öksürük ve nefes darlığı - Covid-19 vakalarında görülen tek hastalık belirtileri değildir. Baş ağrısı, sindirim sorunları, vücut ağrıları ve şiddetli olabilen yorgunluk da dahil olmak üzere diğer birçok semptom gribe benzeyebilir. Yine de diğer semptomlar soğuk algınlığına veya burun akıntısı, boğaz ağrısı ve hapşırma gibi alerjilere benzeyebilir.

Olağandışı semptomlar

Koronvirüs enfesiyonunu erken teşhis edebilecek garip bir semptom yakın zamanda Amerikan Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Akademisi tarafından tanımlandı. Web sitelerindeki bir açıklamada, olası covid-19 enfeksiyonlarını tanımlamak için anosmi belirtileri veya koku alma duyusu eksikliği ve disgeusia veya tat alma eksikliğinin olağandışı semptomları olabileceği ifadeleri yer aldı.

Tıbbi literatürde ani bir koku kaybının, diğer koronavirüs tiplerinin neden olduğu solunum yolu enfeksiyonları ile ilişkili olabileceği uzun zamandır bilinmektedir. Aynı şey pembe göz olarak da bilinen oldukça bulaşıcı bir durum olan konjonktivit için de geçerlidir. Konjonktivit, konjonktiva adı verilen, gözün beyaz kısmını ve göz kapağının içini kaplayan ince, şeffaf bir doku tabakasının iltihaplanmasıdır.

Çin'den ve dünyadan gelen raporlar, Covid-19'lu kişilerin yaklaşık% 1 ila% 3'ünde de konjonktivit olduğunu gösteriyor. Ancak SARS-CoV-2 olarak da adlandırılan bu yeni koronavirüs, konjonktivite neden olabilecek birçok virüsten sadece biridir, bu nedenle yeni keşfedilen virüsün aynı şeyi yapması bilim insanlarına gerçek bir sürpriz değildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.