“Koruyucu” kalkan

“Koruyucu” kalkan
130 kimsesiz çocuğa sıcak yuva ve aile şefkati

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Botsalı, “İlimizde 130 çocuğumuz koruyucu ailede ev sıcaklığını yaşayabiliyor. Bu demektir ki 60 kapasiteli en az 2 tane yurdumuzu, yuvamızı kapatıp çocuklara aile ortamı sağlamışız” dedi

112 AİLE 130 ÇOCUK

Kimsesiz ve yardıma muhtaç çocuklara destek için bakanlık himayesindeki “koruyucu aile” projesine ilgi katlanarak artıyor. Konya’da koruyucu ailede ilk 10 il içerisinde yer alıyor.

Konya’da koruyucu aile bulmakta herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Botsalı, “Son rakamlara baktığımızda il genelinde 112 koruyucu aile 130 da çocuğumuz bulunuyor” diye konuştu.

KONTROLLER KESİLMİYOR

Koruyucu aile biriminde çalışan 5 uzmanın bulunduğunu ve denetimlerin periyodik olarak sürdüğünü söyleyen İl Müdürü Mehmet Emin Botsalı, “2 ayda bir sürekli çocuklarımızı izleriz. Evlerine gideriz, okullarına gideriz, aile ortamlarında takip ederiz. Herhangi bir sorun var mı yok mu diye takipteyiz. Sonuçta bu güvene esas bir hizmet modeli. Aileyi seçerken de hassas davranıyoruz” ifadelerini kullandı.

AİLELERE EKONOMİK DESTEK

Koruyucu aileyle 20 maddelik sözleşme imzaladıklarını belirten Botsalı, “Sözleşme dâhilinde çocuğa karşı davranışları, çocuğun sağlığı, bakımı, eğitim durumu, kurumla olan ilişkileri, öz ailesiyle olan ilişkileri bütün bunların hepsi yer alıyor. Burada ekonomik noktada da ailelere destek sağlıyoruz. En küçük yaş grubu çocuklarımız için 400 TL civarında yardım var. Bu destek çocukların eğitim ve yaş durumuna göre değişiyor” dedi.

EVLATLIK DEĞİL, KORUYUCU AİLE

Koruyucu aile ve evlatlık hizmetinin karıştırılmaması gerektiğini söyleyen Botsalı, “Konya’da 130 çocuk koruyu ailede. Bu demektir ki 60’ar kapasiteli 2 tane yuvayı kapatmışız çocuklarımıza aile sıcaklığını hep birlikte yaşatmışız. Koruyucu aile hizmeti evlat edinme hizmeti değil geçici bir hizmet. Öz aile çocuğunu geri almak istiyor ve bakabilecek durumdaysa uygun görülürse tekrar öz ailesine geri veriliyor” diye konuştu.  (Dilhan Türker)

Kurt ailesi de Konya’da örnek koruyucu ailelerden birisi olarak geçtiğimiz aylarda haber olmuştu

candan-evylat.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum