Köşk için kulislerde konuşulan sürpriz isimler!

Köşk için kulislerde konuşulan sürpriz isimler!
Yerel seçimlerin ardından Cumhurbaşkanlığı seçimi için kapalı kapılar arkasında hummalı bir kulis çalışma yürütülüyor. Aday belirleme sürecine odaklanan partilerde, birbirinden ilginç isimler arasından aday bulmaya çalışıyor. İşte kulislerde dolaşan isiml

ÜÇGEN FORMÜLÜ

Türkiye'de ilk kez halkın seçimi ile yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi aday belirleme süreci özellikle muhalefet partilerinde yoğun kulislere neden oldu. Yerel seçimlerde alınan oy oranlarını değerlendiren muhalefet partileri arasında çatı aday gösterilmesi gündeme geldi. Özellikle MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'Üçgen formülü'nün ardından CHP'den de yeşil ışık yandı. Gazeteci Ahmet Hakan'ın listesinde yer alan İdris Naim Şahin ise şaşkınlık yarattı. Hakan ise bu ismi düştüğü not ile açıkladı.

AK PARTİ'DE GÖZLER O İKİ İSİMDE

Muhalefet çatı adayı veya parti adayı belirlemek için yoğun kulisler yaparken AK Parti de ise Köşk için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den başka bir isim konuşulmuyor. Partililer, Başbakan Erdoğan'ın aday olmasını beklediklerini her seferinde dile getiriyorlar. AK Partili vekiller, Erdoğan'ın adaylığını açıklaması durumunda 313 imza ile destekleyeceklerini açıkladılar.

MUHALEFET AK PARTİ'NİN TABANINI ALMAK İSTİYOR

AK Parti'nin adayı Erdoğan olursa diye düşünen muhalefet ise karşısına onunla yarışabilecek bir aday çıkarmaya çalışıyor. Bu nedenle AK Parti'nin bile tabanından oy alabilecek isimleri düşünen muhalefetin aklında birbirinden ilginç isimler yer alıyor.

İşte kulislerde dolaşan o isimler:

MHP kulislerinde konuşulan ve AK Parti'nin tabanında da hitap etmesi düşünülen isimler; İlhan Kesici, Taha Akyol, Abdullatif Şener, Murat Başesgioğlu, Meral Akşener, Tuğrul Türkeş, Gazi Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan

CHP kulislerinde konuşulan isimler is şöyle; Haşim Kılıç, Metin Feyzioğlu, Deniz Baykal, Ümit Boyner, Sami Selçuk, Mansur Yavaş, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Gazeteci- Yazar Altan Öymen, CHP İzmir Milletvekili ve eski AİHM yargıcı, emekli büyükelçi Rıza Türmen

BDP-HDP ise ilk turda bir aday çıkaracaklarını açıkladılar.

AK Parti'de kulislerinde ise sadece iki isim konuşuluyor. Bu isimleri de zaten kamuoyu ve partililer biliyor. Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül arasında yapılacak görüşmenin ardından adayın kim olacağı netleşeceği ifade ediliyor.

Gazetecilerin köşelerinde yazdıkları isimler ise şöyle;

Hürriyet'ten Ahmet Hakan 8 ismi öne çıkardı;

İlber Ortaylı, Abdullah Gül, İdris Naim Şahin, İlhan Kesici, Meral Akşener, Ergun Özbudun, Nevzat Yalçıntaş ve Abdüllatif Şener.

Hakan, İdris Naim Şahin hakkında da şöyle not düştü; Biliyorum size muzırlık gibi gelecek ama ben yine de İDRİS NAİM ŞAHİN ismini de kayıtlara geçirmek istiyorum. Yok, benim talebim değil bu... Sadece tahminde bulunuyorum ve diyorum ki "Adı MHP tarafından ortaya atılabilir."

Habertürk'ten Fatih Altaylı ise, Meral Akşener, Abdullah Gül, Haşim Kılıç ve İlber Ortaylı isimlerini öne çıkardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.