Koski'den personeline iş sağlığı ve güvenlik eğitimi

Koski'den personeline iş sağlığı ve güvenlik eğitimi
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, hizmet içi eğitim programları kapsamında personeline “İş Sağlığı ve İş Güvenliği” eğitimleri verdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, su ve kanalizasyon hizmetlerinin yanı sıra hizmet içi eğitimlere de büyük önem veriyor. Bu kapsamda KOSKİ Genel Müdürlüğü, personeline yönelik iş sağlığı ve iş güvenliği eğitimleri verdi. KOSKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarının verdiği eğitimlerde personele güvenli iş hayatı anlatıldı.
İş kazalarının büyük çoğunluğunun gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkelerde görüldüğüne işaret edilen eğitimlerde, gelişmiş ülkelerde iş kazalarının nadiren yaşandığı kaydedildi. Aynı durumun işletmelerde de geçerli olduğu vurgulanan eğitimlerde, “Aynı gelişmiş ülkeler gibi büyük ölçekli işletmelerde de iş kazaları nadiren görülür. Bunun sebebi, küçük ve orta ölçekli işletmelerden farklı olarak büyük ölçekli işletmelerde planlı ve güvenli iş prensipleri uygulanır. İşletme sahibi iş güvenliği konusunda kısıtlamaya gitmez. Fakat orta ve küçük ölçekli işletmelerde tasarruf yapmak için iş güvenliği tedbirleri çok önemsenmez ve tamiri imkansız kazalar sıklıkla yaşanır. Kazaların ortak özellikleri ise patron baskısı, dikkat dağınıklığı ve acelecilik” ifadeleri kullanıldı.
Bir işletmede iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanmasında en önemli konulardan birinin de risk değerlendirmesi olduğuna vurgu yapılan eğitimlerde, “İşyerinde oluşabilecek ya da dışarıdan gelebilecek tehlikelerin belirlenmesi, bu tehlikelerin riske dönüşmesine yol açan faktörler ile tehlikelerden kaynaklanan risklerin analiz edilerek derecelendirilmesi ve kontrol tedbirlerinin kararlaştırılması amacıyla yapılması gerekli çalışmalara risk değerlendirmesi adı verilmektedir. Çalışanları etkileyebilecek tüm tehlikeleri ve riskleri belirleyerek, kullanılacak iş ekipmanları ve kimyasal maddelerin seçiminde tüm riskleri değerlendirerek risk değerlendirmesi yapılabilir” denildi.
İşletmelerin ve kurumların iş konusu ne olursa olsun mutlaka risk değerlendirmesi yapması gerektiği belirtilen eğitimlerde, “İşyerindeki düzenin korunmasını sağlamak için risk değerlendirmesi çok büyük önem taşıyor. Çalışanların sağlık ve güvenlik yönünden korunma düzeylerini yükselten ve işyerlerinde uygulanabilirliği sağlayan risk değerlendirmeleri yaparak olası tehlikeler bertaraf edilebilir” şeklinde ifade edildi.
Yaklaşık bir hafta süren eğitimler Atıksu Arıtma Tesisleri’ndeki eğitimle son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.