Kralkızı-Dicle Cazibe Sulama Projesi

Kralkızı-Dicle Cazibe Sulama Projesi
Orman ve Su İşleri Bakanlığı:- "Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından kamulaştırma yapılabilmesi için olur verilen Kralkızı-Dicle Cazibe Sulaması 2. kısım şebeke yapımı işinin hizmete açılması ile 155 bin 650 dekar araziye su temin edilecek"

DİYARBAKIR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığından, Bakan Veysel Eroğlu tarafından kamulaştırma yapılabilmesi için olur verilen Kralkızı-Dicle Cazibe Sulaması 2. kısım şebeke yapımı işinin hizmete açılması ile 155 bin 650 dekar araziye su temin edileceği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Bakan Eroğlu’nun talimatlarıyla Kralkızı-Dicle Cazibe Sulaması 2. kısım şebeke yapımı işinin kamulaştırma işlemlerine başlanacağı belirtildi.

Kamulaştırma işlemlerinin yapılabilmesi maksadıyla gerekli kamu yararı kararı için düzenlenen olurun, Bakan Eroğlu tarafından imzalandığına işaret edilen açıklamada, "Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından kamulaştırma yapılabilmesi için olur verilen Kralkızı-Dicle Cazibe Sulaması 2. kısım şebeke yapımı işinin hizmete açılması ile 155 bin 650 dekar araziye su temin edilecek. Ayrıca tesisin hizmete alınmasıyla ekonomiye yıllık 46 milyon lira katkı sağlanacak." ifadelerine yer verildi.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.