KTO Başkanı Öztürk: Uzun Tatile Karşıyız

KTO Başkanı Öztürk: Uzun Tatile Karşıyız
Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, iş dünyası olarak uzun tatillere karşı olduklarını belirterek; uzun tatillerin ihracata olumsuz yansıdığını şehir ve ülke ekonomisine olumsuz geri dönüşler yaşattığını belirtti

TURİZMCİLER 9 GÜN İSTİYOR

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, ramazan bayramında olduğu gibi 9 gün olması talep edilen kurban bayramı tatili ile ilgili değerlendirmede bulundu. Uzun tatillere karşı olduklarını belirten Başkan Öztürk, “Kurban bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması konusu gündemde. Henüz karar açıklanmadı fakat turizmcilerin bu yöndeki taleplerini ilişkin haberleri görüyoruz. İş dünyası olarak geçmişte olduğu gibi bu dönemde de uzun tatillere karşı olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz” dedi.

EKONOMİ İÇİN BÜYÜK KAYIP

TİM’in açıklamış olduğu verilere göre Türkiye’nin Mayıs-2019 ihracatı yüzde 11.46 oranında artarken Konya’nın ihracatını yüzde 28.92 oranında arttırdığına da dikkat çeken Öztürk, “İlimizin Mayıs ayı ihracat rakamı 190.6 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu rakam Konya’nın tarihindeki en yüksek aylık ihracat rakamıdır. Fakat 9 günlük bayram tatili nedeniyle hazirandaki ihracat 150 milyon dolara geriledi ve mayıs ayına göre yüzde 41,24 oranında düşüş yaşandı. Bu hem şehrimiz hem de ülkemiz ekonomisi için büyük bir kayıptır”

ÇALIŞMAYA İHTİYACIMIZ VAR

“Bayram tatili 9 gün olursa, ağustos ayında yaz dönemi olmasının da etkisiyle yine büyük bir kayıp yaşayacağımızı öngörebiliriz” diyen Başkan Öztürk, “Türk ekonomisi zorlu bir süreçten geçiyor. Yüksek enflasyon ve yüksek faizle mücadele etmemiz gereken bir süreçteyiz. 2023’e kadar seçimsiz bir dört yıl var önümüzde. Bu dört yıllık zaman dilimini hep birlikte çok iyi değerlendirmeliyiz. Bu açıdan ülkemizin tatile değil çalışmaya ihtiyacı olduğunu bir kez daha vurgulamalıyız” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.