KTO Karatay’da güneş enerjisi konuşuldu

KTO Karatay’da güneş enerjisi konuşuldu
Sanayi ve ticaret dünyasının üniversitesi olan Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesinin Endüstri Mühendisliği Bölümü, II. Teknoloji Günlerini güneş enerjisini merkeze alarak gerçekleştirdi.

Programa Konya merkezli bir enerji şirketinin CEO’su Halil İbrahim Dağ konuşmacı olarak katıldı. Programın açılışını KTO Karatay Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zafer Yaman gerçekleştirdi. Dr. Yaman güneş enerjisi konusundaki hassasiyeti ve ilgilerini yürütülen çalışmalarla birlikte dile getirerek, “Yakın zamanda üniversitemizde güneş enerjisi santrali konusunda Mevlana Kalkınma Ajansından destek aldık ve önümüzdeki günlerde santralin montajına başlıyoruz. Yine Konya Ticaret Odasının konferans salonunun çatısında da güneş pilleriyle elektrik üretimi konusunda bir çalışma yapıyoruz” dedi.
Kendisi de endüstri mühendisliği bölümü mezunu olan Halil İbrahim Dağ, KTO Karatay Üniversitesi’nin öneminden bahsetti. Dağ, “KTO Karatay Üniversitesi kadim bir üniversite. Konya da kadim bir şehir. KTO Karatay Üniversitesi bizim için çok şey ifade ediyor. Türkiye’de bir türlü oluşturulamamış olan üniversite-sanayi iş birliğini KTO Karatay’ın gerçekleştirdiğini düşünüyoruz” diye konuştu.
Konya’nın öneminin kadim bir kent olmasıyla birlikte güneş enerjisi noktasında da Türkiye’nin önemli şehirlerinden bir tanesi olmasından kaynaklandığına vurgu yapan Dağ, dünyada ve Türkiye’de güneş enerjisinin kullanımının ne denli önemli bir hâle geldiğinden bahsetti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.