Küçükçekmece'de Kestane Festivali

Küçükçekmece'de Kestane Festivali
Festival kapsamında vatandaşlara yaklaşık 2 ton kestane ikram edildi

İSTANBUL (AA) - Küçükçekmece Belediyesi'nin düzenlediği Kestane Festivali'nde vatandaşlara yaklaşık 2 ton pişirilmiş kestane dağıtıldı.

Fevzi Çakmak Meydanı'nda gerçekleştirilen festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Bu yıl ilk kez düzenlenen festivale katılarak vatandaşlara kestane ikram eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, ilçede Anadolu'nun farklı renklerinin temsil edildiği bu tür organizasyonların gerçekleşmesinden mutluluk duyduklarını söyledi.

Özellikle ilçenin en büyük pazar kompleksini ve Sinop kestanesini tanıtmak için organizasyonu düzenlediklerini ifade eden Karadeniz, "Yoğun bir katılım var. Yaklaşık 2 ton kestaneyi Küçükçekmece halkıyla paylaşacağız. Amacımız birlik ve beraberlik içinde ortak yaşayacak alanlar yaratmak." dedi.

Uzun kuyrukların oluştuğu festivale eşiyle katılan vatandaşlardan Tarık Er ise "İlk defa katılıyorum. Ailemle beraber geldim.Pazar gününün tadını burada çıkarıyoruz. Umarım bu tür etkinlikler daha sık gerçekleştirilir." dedi.

Kestaneyi çok sevdiğini belirten 13 yaşındaki Merve Aslan da festivalin çok eğlenceli geçtiğini söyledi.

Ayrıca festival kapsamında, aslına uygun dekore edilen köy evi odası ve köy evi maketleri de vatandaşa tanıtıldı.

Sinop halk oyunları ekibinin davul-zurna şovuyla devam eden etkinlik, kestane ile yapılan 15 çeşit yemeğin vatandaşlara ikram edilmesiyle sona erdi.

Festival kapsamında vatandaşlara yaklaşık 2 ton kestane ikram edildi.





Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.