Kültür Ve Turizm Bakanı Kurtulmuş:

Kültür Ve Turizm Bakanı Kurtulmuş:
"Bundan sonra Müslüman dünyası için birleşme bütünleşme ve ortak hedeflere yönelik olarak hareket etme zamanıdır. Bu kararlılıkta da Türkiye'nin liderliği en önemli gücü oluşturmaktadır"- "Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Türkiye kararlılıkla bu konuda li

ORDU (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Bundan sonra Müslüman dünyası için birleşme bütünleşme ve ortak hedeflere yönelik olarak hareket etme zamanıdır. Bu kararlılıkta da Türkiye'nin liderliği en önemli gücü oluşturmaktadır." dedi.

Kurtulmuş, Ünye ilçesinde gerçekleştirilen UNIPORT AVM'nin açılış programında yaptığı konuşmada, yatırımda emeği geçenlere teşekkür ederek, alışveriş merkezinin, Ünye'nin ticaret ve sosyal hayatına katkıda bulunmasını temenni etti.

Türkiye'nin, 2017 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 11,1 büyüyerek dünyanın en büyük ülkelerinin ligi olan G-20’ler arasında birinci olduğunu aktaran Kurtulmuş, "Bu, Türkiye bakımından çok büyük bir başarıdır. Bunda hepinizin emeği var. Kolay değil, son yıllarında özellikle dünyanın en belalı, bir çok büyük ülkenin de silah ve siyasi yardımlarıyla destek verdiği, terör örgütlerine karşı eş zamanlı olarak mücadele etmiş bir ülkeyiz. Bir taraftan DEAŞ’ı , bir taraftan PKK’sı, bir taraftan PYD’si ile bu ülke kenara sıkıştırılmaya çalışıldı." diye konuştu.

15 Temmuz’da, Anadolu topraklarının gördüğü en büyük ihanet hareketlerinden birisiyle karşılaşıldığını vurgulayan Kurtulmuş, şunları ifade etti:

"Avrupa'daki seçimler dolayısıyla son iki senemiz neredeyse Avrupa'nın bütün ülkelerinde gelişen yabancı düşmanlığı, İslam düşmanlığı ve Türkiye karşıtlığıyla boğuşmakla geçti. Ayrıca Rusya ile yaşadığımız uçak krizi vesaire gibi bir takım dönemsel krizlerle de çok zor dönem geçirmiş olmamıza rağmen Türkiye'nin bir an evvel toparlanmaya başlaması ve hiç kimsenin tahmin etmeyeceği şekilde 3. çeyrekte yüzde 11,1 büyümüş olması her türlü takdirin üstündedir. Bu milletin çalışkanlığının, fedakarlığının ürünüdür ve cenabı Allah'ın bu millette bir lütfudur. Bundan dolayı ne kadar övünsek azdır.

Ümit ediyoruz ki 2017'nin tamamı, yani bu ay sonu bitiyor, muhtemelen 7.1 civarında bir büyüme hızıyla Türkiye rekor kıracak, dünyanın en çok büyüyen ülkelerinden birisi olacaktır. Allah nasip etsin, Türkiye bu siyasi ve ekonomik istikrarını önümüzdeki 10 yıllar boyunca da sürdürsün, Türkiye’nin gücüne güç katılacak, Türkiye bugünkü seviyesinin çok daha üstünde olacaktır."

Bakan Kurtulmuş, ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik eleştiride buldu. Kurtulmuş, Amerika'da hiçbir başkanın başına gelmeyen işler Trump'ın başına geldiğini belirterek, "Kabinesinden çok sayıda adam ayrıldı ya da kendisi ayırmak zorunda kaldı. Öyle bir başkan ki yurt dışında bazı ülkelere büyük elçi dahi atayamaz duruma düştü. Çünkü büyük elçi adayını gösteriyor, Amerikan Parlamentosu ona onay vermiyor. İçeride kendisini iktidara getiren neredeyse çoğu unsurun desteğini kaybetmeye başladı." dedi.

"Bu destekleri içeride kaybedince ne yapacak?" sorusunu yönelten Kurtulmuş, "Bu sefer Amerika'nın güçlü gördüğü lobilerden birisi olan, dünya ölçeğinde güçlü lobilerden birisi olan Siyonist lobilere sarılmaya başladı. Siyonist lobi ipiyle kuyuya inenin o kuyudan çıkması mümkün değildir. Sayın Trump’ın bunu böyle bilmesi lazım." ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, siyonist lobinin ipiyle kurtuluşa erenin görülmediğine vurgu yaparak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yanlış bir ipe sarılmıştır. Bu yanlış iple doğru bir sonuç alması mümkün değildir. Maalesef Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan eden karara imza attı. Aynı zamanda o şovun altında Siyonist lobilere yalvaran haleti ruhiye de vardı. ‘Bakın ben sizinleyim aman ha sakın yanlış anlamayın, bana destek olun’ manasında bir imzaydı. Bizim için bu imza yok hükmündedir. Sayın Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun, Türkiye anında bütün İslam İşbirliği üyesi ülkeleri çağırdı. Dün İstanbul’da bir toplantı yapıldı. Bu toplantıda da son derece kuvvetli ve önemli bir sonuç bildirisi imzalandı."

Toplantı sonrasında ortaya çıkan sonuç bildirgesinin önemli olduğuna işaret eden Kurtulmuş, "İslam ülkeleri Fas'tan Endonezya'ya kadar dünyanın tam ortasında yer alan, dünyanın en zengin kuşağında bulunan 1,5 milyarlık nüfusuyla İslam dünyası halklarının da düşüncelerine, taleplerine uyarak liderler dediler ki, 'Kudüs Filistin Devleti'nin başkentidir ve kıyamete kadar Filistin Devleti'nin başkenti olmaya devam edecektir." diye konuştu.

- "Türkiye'nin liderliği en önemli gücü oluşturmaktadır"

Bunun, İslam dünyasının yeni bir döneme girdiğinin işareti olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, bunda Türkiye'nin kararlılığının çok büyük payı olduğunu bildirdi.

Kurtulmuş, "Bundan sonra Müslüman dünyası için birleşme bütünleşme ve ortak hedeflere yönelik olarak hareket etme zamanıdır. Bu kararlılıkta da Türkiye'nin liderliği en önemli gücü oluşturmaktadır. Türkiye olarak biz de bu kararlılığın liderliğini yapacağız ve bütün İslam dünyasını yeni ufuklara doğru hareket etmek için harekete geçireceğiz." görüşüne yer verdi.

Dünkü toplantıdan sonra dünyanın yeni bir döneme girdiğine dikkati çeken Kurtulmuş, “Zaten bu karar sürdürülemez bir karardı. Amerika’nın içerisinden de homurtular başlıyor ve daha da yüksek çıkacak. Hatta ve hatta İsrail’in içerisinden de bu karara isyan eden, bu kararı kabul etmeyen çevreler çıkacak. Seslerini de çıkarmaya başlayacak. Batı dünyasında buna itiraz edenler olacak." ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, “Filistin’le niye bu kadar çok uğraşıyorsunuz” şeklinde sorular yöneltildiğine değinerek, “Filistin bizim akrabamız olur. Filistin bizim ailemizin bir ferdi olur. Filistin bizim ata yadigar topraklarımız olur. Filistin bizim kalbimiz olur.” dedi.

Dört asır Müslümanlar, Hristiyanlar ve Yahudilerin bir arada yaşadığına dikkati çeken Kurtulmuş, bu süreçte hiç kavga etmeden, birlik içinde ve herkesin ibadetlerini yaparak yaşadığını aktardı.

- "Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir"

Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Bundan 20 sene evvel nüfusunun neredeyse tamamına yakını Müslüman olan Filistin kentleri bugün Müslümanların evleri gasp edilerek Yahudi yerleşimcilere açıldı. Kudüs şehri bunlardan birisidir. Birçok Müslüman şehri maalesef dışarıdan getirilen Yahudi yerleşimcilerle dolduruldu. Bu süre içerisinde onlarca kere Birleşmiş Milletler kararı var. Biz saymaktan artık yorulduk. Bu Birleşmiş Milletler kararının hiçbirisine İsrail Devleti uymadı. 'Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir' diye sözümüz var. İşin bu noktaya geleceği belliydi. Bütün bu kararların hepsi Amerika Birleşik Devletleri tarafından ve bazı başka ülkeler tarafından veto edildi.

Birleşmiş Milletleri arkalarına almış olabilirler. İslam Coğrafyasını iç çatışmalarla, iç kavgalarla oyalamış olabilirler. İslam ülkelerinin bir kısmında kendileriyle yakın temasta olan yönetimleri bir şekilde kurmuş ya da kurulan yönetimleri elde etmiş olabilirler ama bir şeyi hesap edemiyorlar. 1,5 milyar Müslüman aleminin imanlı insanlarının gönüllerini fethetmek, gönüllerini almak, akıllarını çalmak asla mümkün değildir ve mümkün olmayacaktır. Dünkü kararlılık bunun bir ilanıdır. Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Türkiye kararlılıkla bu konuda liderliğini sürdürecek ve inşallah başkenti Kudüs olan Filistin devletinin tam manasıyla özgür bir devlet olarak ortaya çıkması için bütün gücüyle mücadele edecektir."

Bu istikametten asla dönmeyeceklerini belirten Kurtulmuş, yeryüzünün her tarafında hakkın, barışın, adaletin temsilcisi olacaklarını ifade etti.

Bakan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Onun için Türkiye’nin biraz daha güçlenmesi lazım. Türkiye ne kadar güçlü olursa sözünün kıymeti ve kuvveti de o kadar fazla olur. Birileri, yeniden dirilmekte olan Selahaddin Eyyubi’nin torunlarının bir türlü ayağa kalkmasını istemiyorlar, ayağımıza çelme takmaya çalışıyorlar. Onun için ayağımıza çelme takmaya çalışıyorlar. Terör örgütlerini kullanıyorlar. Bölgedeki istikrarsızlığı arttırıyorlar, yetmiyor FETÖ’yü kullanıyorlar. Yetmiyor bir takım algı operasyonları yapıyorlar. Bütün bunları da yapmaya devam edecekler. Demirden korkan trene binmez. Bu coğrafyada yaşayan aziz Türk milleti kıyamete kadar, hakkın, hakikatin, adaletin savunucusu olmaya devam edecek ve hiçbir şekilde bundan yılmayacaktır.”

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.