Kupada ilk finalist Galatasaray

Kupada ilk finalist Galatasaray
Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Çaykur Rizespor ile 0-0 berabere kalan Galatasaray, finale yükseldi

Galatasaray ile Çaykur Rizespor arasında yapılan Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçı golsüz eşitlikle sona erdi.

Deplasmandaki ilk maçı 3-1 kazanan Galatasaray, bu skorla Ziraat Türkiye Kupası'ndaki ilk finalist oldu.

10. dakikada sağ kanatta topla buluşan Orhan Ovacıklı, karşısına aldığı Carole'ü geçtikten sonra ceza alanına girdi. Orhan, pasını penaltı noktası civarındaki takım arkadaşı Ahmet İlhan Özek'e aktardı. Bu oyuncunun yerden vuruşunda, kaleci Muslera'yı geçen top, direkten döndü. Savunma daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.

Aynı dakika içinde karşı atak geliştiren Galatasaray'dan Yasin Öztekin'in ceza alanı dışı sol çaprazdan vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Gökhan Akkan'da kaldı.

22. dakikada Sercan Kaya'nın ara pasıyla ceza alanına giren Ahmet İlhan Özek, sağ çaprazda kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda top Uruguaylı file bekçisinden döndü. Ahmet İlhan, yeniden kendisine gelen meşin yuvarlağı kaleye göndermek istedi ancak Denayer kafayla çizgi üzerinden topu çıkardı.

51. dakikada Murat Duruer'in soldan kullandığı kornerde savunmadan çıkan Ümit Kurt, altıpas gerisinde kafa vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

57. dakikada Sabri Sarıoğlu'nun pasıyla altıpas gerisinde buluşan Emre Çolak, şut çekmede gecikince araya giren savunma topu uzaklaştırarak, mutlak bir golü önledi.

62. dakikada Galatasaray, mutlak bir pozisyondan yararlanamadı. Çaykur Rizespor'un risk aldığı bölümde gelişen 2'ye 1 Galatasaray atağında soldan topa ceza sahasına giren Podolski, pasını arka direkteki Sabri Sarıoğlu'na aktardı. Alman futbolcu, istediği gibi bir pas veremezken Sabri'nin zor pozisyonda şutunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

89. dakikada Umut Bulut'tan aldığı pasın ardından çalımlarla ceza alanına giren Sinan Gümüş, kaleci Gökhan Akkan ile karşı karşıya sol ayağıyla vuruşunu yaptı ancak genç kaleci soluna gelen topu yatarak kornere çeldi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.