Kürekte hedef olimpiyat vizesi

Kürekte hedef olimpiyat vizesi
Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İşseven:- "Bütün arzumuz, olimpiyatlara girebilmemiz için vizeyi alabilmemiz"

SAKARYA (AA) - Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, Brezilya'nın Rio de Janeiro​ kentinde yapılacak 2016 Olimpiyat Oyunları vizesini almak istediklerini söyledi.

İşseven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016 Olimpiyat Oyunları için 19-25 Mayıs'ta İsviçre'nin Luzern kentinde gerçekleştirilecek eleme yarışlarına yönelik hazırlıkları tamamladıklarını söyledi.

Fransa'da düzenlenen Dünya Kürek Şampiyonası'nda ilk 11'e giremediklerini, bu nedenle olimpiyat vizesinin bu seneye kaldığını hatırlatan İşseven, "Geçen sene iki çifte saliseyle kaybetmişti, şimdi o yarışacak. Bir de iki tek var. Geçen sene rahatsızlığından dolayı onlar da kaçırmıştı, hastalıktan dolayı yarışa tam hazırlanamadılar. Bu sene iki teknemiz olimpiyat mücadelesi verecek." diye konuştu.

İlhami İşseven, iki teknenin de iyi pozisyonda olduğunu vurgulayarak, "Geçen sene ilk 11'e girmeleri gerekiyordu, şimdi ilk ikiye girmek zorundalar. Bütün arzumuz, olimpiyatlara girebilmemiz için vizeyi alabilmemiz. En büyük düşüncemiz şu anda o ama söylemek isteyeceğimiz en güzel şey şu. Kürek, altyapısıyla birlikte olimpiyatlara aday. Hepsi Türk çocuğu, yabancı kimsemiz yok." dedi.

Geçen yıl Macaristan Szeged'de yapılan Gençler Avrupa Şampiyonası'nda iyi netice alındığını ifade eden İşseven, bu sene 7-10 Temmuz'da Litvanya'nın Trakai kentinde yapılacak yarışlar için hazırlıkların devam ettiğini söyledi.

Gençlerin çok iyi geldiğini, geçen yıl da onun sinyalini verdiklerini dile getiren İşseven, "Yapmış olduğumuz ekipler çok çok iyi yere geldi. Dünya üçüncüsü olanlar çıktı, Romanya'da Balkan Şampiyonası'nda dünya birincisini geçtiler. İnşallah Avrupa için de beklentimiz, madalya diyoruz. Allah utandırmasın, inşallah istediklerimiz olur." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.