Kurtarılan Göçmenden Türkiye'ye Teşekkür

Kurtarılan Göçmenden Türkiye'ye Teşekkür
Suriyeli Muhammet Ahmet: - "Bizi kurtardığı için Türkiye'ye çok teşekkür ediyoruz. Bizi boğulmaktan kurtardılar. Sahil Güvenlik bize yardım etti. Yardım konusunda bizden bir şey esirgemediler"

İZMİR (AA) - İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında lastik botla yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışırken mahsur kaldığı kayalıklardan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince kurtarılan göçmenlerden Suriyeli Muhammet Ahmet, Türkiye'ye teşekkür etti.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince Güvercin kayalıklarından kurtarılarak Dikili Limanı'na getirilen göçmenlerden Muhammet Ahmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi ve 4 çocuğu ile 2 ay önce Suriye'nin Deyrizor kentinden kaçarak Türkiye'ye giriş yaptıklarını söyledi.

Ahmet, gece saatlerinde Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek için Dikili'den denize açıldıklarını ancak fırtına nedeniyle kayalıklara sığınmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Burada saatlerce soğukta beklediklerini anlatan Ahmet, "Bizi kurtardığı için Türkiye'ye çok teşekkür ediyoruz. Bizi boğulmaktan kurtardılar. Sahil Güvenlik bize yardım etti. Yardım konusunda bizden bir şey esirgemediler." dedi.

Bu arada, mahsur kaldıkları kayalıklardan kurtarılan ve işlemleri tamamlanan 51 göçmenin İl Göç İdaresine teslim edileceği öğrenildi.

İzmir'in Dikili ilçesi açıklarındaki Güvercin kayalıklarında mahsur kalan göçmenler, Türk Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı hava ve deniz unsurlarıyla kurtarılmıştı.

Göçmenlerden 5'i çocuk 6'sı helikopterle, 45'i ise balıkçıların da yardımıyla Sahil Güvenlik Komutanlığına ait botlarla kıyıya çıkarılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.