"Kurtuluş" için 10 bin Türk bayrağı dağıtıldı

"Kurtuluş" için 10 bin Türk bayrağı dağıtıldı
Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Onikişubat Belediyesi tarafından 10 bin iş yerinde esnafa Türk bayrağı hediye edildi- Belediye Başkanı Mahçiçek: -"Türkiye'de cumhuriyetin kurulmasında da istiklalin k

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Onikişubat Belediyesi tarafından esnafa 10 bin Türk bayrağı dağıtıldı.
Adını kurtuluş gününden alan Oniki Şubat Belediyesince kentteki 10 bin iş yerinde esnafa, Türk bayrağı ile İstiklal Marşı yazılı maket hediye edildi.
Trabzon Caddesi'ndeki iş yerlerini ziyaret eden Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, hediyelerini verdiği esnafa, kurtuluş haftasının önemini de anlattı.
Mahçiçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin, Türk Kurtuluş Savaşı'nın ilk kıvılcımını yaktığını, buna önderlik ettiğini belirterek, "Kahramanmaraşlı olmaktan onur ve kıvanç duyuyoruz" dedi.
"Kurtuluş bayramı"nın Kahramanmaraşlılar için taşıdığı anlamı bildiklerini vurgulayan Mahçiçek, kenttekilere bu anlamlı güne özel, en kutsal varlık bayrağı hediye ettiklerini söyledi.
Mahçiçek, "Sykes-Picot planıyla ülkemiz bölünmüş, Kahramanmaraşımız ise önce İngiliz, sonra Fransızlara bırakılmıştı. Ancak ordusu, askeri, silahı olmayan bu memleket, 22 gün 22 gece mücadele ederek kendini kurtarmış ve istiklaline kavuşmuştur. Dolayısıyla Türkiye'de cumhuriyetin kurulmasında da istiklalin kazanılmasında da örnek bir memleketiz. Böyle örnek memlekete de bu kabil güzellikler yakışır diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
Türkiye'de en coşkulu kurtuluş etkinliklerinin Kahramanmaraş'ta yapıldığını anlatan Mahçiçek, insanların 96 yıl önceki ruh ve maneviyatı taşıdığına işaret etti.
İstiklalin öncüsü Kahramanmaraş'ın bugün ekonomik bağımsızlık anlamında da öncü olduğunu dile getiren Mahçiçek, şunları kaydetti:
"Bu kabil etkinliklerin, yani kurtuluş bayramı törenlerinin bu kadar geniş katılımla başka bir memlekette kutlandığını göremezsiniz. Demek ki Kahramanmaraş 96 yıl öncesinin Kahramanmaraş'ı, imanı ve özgürlüğe inancıyla. Bu bağlamda biz de bu kurtuluş etkinliklerine küçük bir katkıda bulunursak kendimizi mutlu hissedeceğiz. 96. yıl dönümünde bütün hemşehrilerimin kurtuluş bayramlarını kutluyorum. Cenabıhak bizleri o esaret günlerine bir kez daha döndürmesin."
İstiklal Marşı'nın önemine de değinen Mahçiçek, "Akif'in yazdığı İstiklal Marşı'nın bütün hemşehrilerimizin masalarında, evlerinde olması gerektiğini düşündük ve hediye ettik. Bütün esnafımızı kapsayacak şekilde. Bu tür hediyelerimiz, bundan sonra da devam edecek" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.