Kuşadası'nda referandum öncesi arbede

Kuşadası'nda referandum öncesi arbede
Aydın Büyükşehir Belediyesinin satın aldığı Tariş'e ait 10 dönümlük araziyle ilgili referandum öncesinde bir grup ile zabıta ekipleri arasında arbede çıktı, polisin biber gazıyla müdahalesinin ardından 3 kişi gözaltına alındı- Büyükşehir Belediye Başkanı

AYDIN (AA) - Aydın'ın Kuşadası ilçesinde Büyükşehir Belediyesince satın alınan Tariş'e ait 10 dönümlük araziyle ilgili referandum öncesinde çıkan arbede polisin müdahalesiyle sonlandırıldı, 3 kişi gözaltına alındı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Türkmen Mahallesi'nde otopark olarak kullanılan 10 dönümlük araziye uygulanacak projenin halk tarafından belirlenmesi için referandum sandığı kurdu. Arazinin yeşil alan olarak kalmasını isteyen grup, pankart asmak isteyince zabıta ekipleri müdahale etti.

Çıkan arbede, polisin biber gazlı müdahalesiyle sonlandırıldı, 3 kişi gözaltına alındı.

- "Kuşadası, taş yığını haline gelirken aklın neredeydi?"

Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tariş arazisini kamulaştırdıklarını, bu alanda uygulanacak projenin belirlenmesi için sandık kurduklarını söyledi.

Referandumun sonucuna göre hareket edeceklerini belirten Çerçioğlu, olayı kınadı.

Çerçioğlu, şunları dile getirdi:

"Bir grup kendini bilmez, Büyükşehir bürokratlarına saldırmış. Suçumuz ne, sizin fikrinizi, görüşünüzü sormak mı? Demokrasiyi niçin içinize sindiremiyorsunuz? Kuşadası, taş yığını olurken, bu hale dönerken senin aklın neredeydi? Büyükşehir daha ne yapsın? Koydu sandığını, 'Gel, fikrini söyle' dedi. Sen ne yapıyorsun? Büyükşehirin bürokratlarına saldırıyorsun. 'Niçin Kuşadalıların fikrini soruyorsun?' diye saldırıyor. Biz size sormaya devam edeceğiz. Onların derdi Kuşadası'na güzel bir hizmet gelecek, yeşil alan yapılacak, onun yapılmasını, otoparkı istemiyor.

Bu, demokratik tavrımıza karşı yapılmış bir girişimdir. Tekrar tekrar kınıyorum. Bunlara pabuç bırakmaz Kuşadalılar."

- "Tariş arazisine yeşil alan istiyoruz"

Söz konusu arazinin yeşil alan olarak kalmasını isteyen grubun avukatlığını yapan avukat Nilgün Öğünçlü de Çerçioğlu'nun açıklamasının gerçeklerle bağdaşmadığını öne sürdü.

Aydın Büyükşehir Belediyesinin, söz konusu arazide uygulanacak planların Kuşadası sakinlerine sorulacağı, kamuoyunun görüşlerinin alınacağını açıklamasından sonra görüşlerini iletmek için geldiklerini ifade eden Öğünçlü, şöyle konuştu:

"Özlem Çerçioğlu'nun buranın beton olmayacağı ve yeşil alan olarak kent meydanı yapılacağı açıklamalarına karşın, bizim 'yeşil alan' yazılı pankartımız rahatsız etti. Kuşadası'nda daha fazla yeşil alan olsun talebinden, kaygısından başka hiçbir amacı olmayan üç arkadaşımız, 'Tariş arazisine yeşil alan istiyoruz' yazılı pankartları asmak istedi. Aydın Büyükşehir zabıtaları çok sert tavırla müdahale etti. Afişlerin izinsiz olduğu gerekçesiyle arkadaşlarımızın pankartlarını söktü. Yıllardır tüm sokaklarda afiş ve pankart dolu, hiçbir müdahalede bulunmayan zabıta, üzerinde 'yeşil alan' yazan üç pankarttan neden rahatsız oldu, anlayamadık. 30 zabıta üç arkadaşımıza saldırdı.

Onlar kendilerini savunmaya çalışırken, polis biber gazı ile üç arkadaşımıza müdahale etti. Sayın Çerçioğlu'nun bilmesi gereken bir şey var. Demokratlık ile efelik bağdaşmıyor."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.