Kuşvuran: 2017’den umutluyuz

Kuşvuran: 2017’den umutluyuz
Terapi Turizm Seyahat Acentası işletmecisi Seda Kuşvuran; 2016 yılında turizmde ciddi bir gerileme yaşandığını söylerken, Türkiye’nin geride bıraktığımız sene turizm sektöründe tam anlamıyla bir türbülanstan geçtiğini fakat 2017 yılından umutlu oldukların

 

 

Terapi Turizm Seyahat Acentası işletmecisi Seda Kuşvuran; 2016 yılında turizmde ciddi bir gerileme yaşandığını söylerken, Türkiye’nin geride bıraktığımız sene turizm sektöründe tam anlamıyla bir türbülanstan geçtiğini fakat 2017 yılından umutlu olduklarını belirtti.

2016 yılında iç ve dış politikada yaşanan krizler, seçim sürecinin yansımalarının devam etmesi, dövizdeki dalgalanmalar ve 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle özellikle turizm sektörü olumsuz bir sene geçirdi. Turizm sektörünün temsilcileri bu olumsuz havayı en aza indirmek için çalışmalar yürütürken, sektör çalışanları için 2017 yılı umut dolu bir yıl oldu. Terapi Turizm Seyahat Acentası işletmecisi Seda Kuşvuran da 2016 yılının olumsuzluklarının 2017 yılında sürmeyeceği kanaatinde.

 

SEKTÖR 2016 YILI SONUNDA TOPARLANMAYA BAŞLADI

2016 yılını turizm açısından değerlendiren Seda Kuşvuran, “2015 yılının kasım ayında Rus jetinin düşürülmesinden sonra Türkiye ile Rusya arasında ortaya çıkan gerilim, Rus turist sayısında özellikle 2016 yılının yaz aylarında büyük düşüş yaşanmasına neden olmuştu. Ayrıca Suriye iç savaşının bölgede yarattığı jeopolitik riskler ile Türkiye'de yaşanan saldırıların ardından güvenlik endişelerinin artması, Türkiye’ye gelen yabancı turist sayında azalma görülmesine yol açmıştı.  Hemen bu olayların ardından gelen 15 Temmuz Darbe Girişimi ile daha büyük bir yara alan turizm sektörü, hükümetimizin erken aldığı tedbirler ve istikrarı, kararlı tutumu sayesinde 2016 yılının sonuna doğru toparlanmaya başladı” diye konuştu.

dsc_2625.jpg

 

TURİST SAYISINDA AZALMA BEKLEMİYORUZ

 

Türkiye'ye gelen turist sayısında bu yıl azalma beklemediklerini kaydeden Kuşvuran; "2017 yılında özellikle Rusya ve Ukrayna pazarındaki gelişmeler oldukça olumlu. Orta Doğu pazarı ve körfez ülkelerine yönümüzü çevirdiğimizde ise yine gayet olumlu sinyaller alıyoruz. Bu olumlu gelişmeler seyahat acentalarının bir nebze olsun yüzünü güldürüyor. Rusya’dan gelen misafirlerimiz genellikle sahil turizmini tercih ediyor, Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden gelen turistler Doğu Karadeniz, Yalova, Afyon gibi doğa ve termal turizmini tercih ediyor. Ege Bölgesini tercih edenler olarak İngiliz’leri gösterebiliriz” ifadelerini kullandı.

TATİLİNİ ERKEN ALANLAR ÇOK KARLI

Otelciler 2016 yılında olumsuz koşullardan etkilenince fiyatlarını kış sezonunda oldukça aşağı seviyelerde tuttu diyen Kuşvuran, “Bu nedenle de erkenden tatilini alanlar avantajlı çok düşük fiyatlardan tatilini almış oldu. Bu mevsimlerde oteller dolmaya başladığı için fiyatlar yükseldi. Yani bu sene tatilini erken alanlar çok karlı çıktı. Erken rezervasyonu herkese öneriyoruz. Tatilimi erkenden aldım ama iptal etmek istediğim zaman çok para kaybım olacak ya da ödediğim ücreti iade alamayacağım gibi sorunları ortadan kaldıran erken rezervasyon iptal güvencesi olduğunu tüm halkımızın bilmesi gerekiyor. İptal güvence paketleri yani “erken rezervasyon iptal sigortası” dediğimiz sistem, ödediğiniz ücretten hiçbir kesinti yapılmaksızın rezervasyonunuz için ödediğiniz ücreti geri iade almanızı sağlıyor.

 

dsc_2631.jpg

GÜVENMEDİĞİNİZ YERLERE REZARVASYON YAPMAYIN

Kuşvuran sözlerine şunları ekledi; “Yine çok karşılaştığımız sorunlardan biri de sanal ortamlardan güvenli olmayan internet sitelerinden, telefon uygulamalarından alınan otel rezervasyonları ya da bir yerlerde dolandırıcılık yaşanmasıdır. Tüketicilerimizin bu konuda oldukça bilinçli davranmasını, çok ucuz olduğunu düşündükleri internet sitelerindeki birçok reklam kandırmacalarına, cep telefonlarına gelen uçuk derecede ucuz otel rezervasyonu reklamlarına kanmamalarını öneriyoruz. Tüm seyahat acentalarının TÜRSAB kuruluşuna bağlı olma zorunluluğu vardır. Tatilinizi alırken bu hususlara dikkat etmenizi öneririz.” www.pusulahaber.com.tr

 

 

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.