Kütahya'da "Uluslararası Öğrenci Buluşması"

Kütahya'da "Uluslararası Öğrenci Buluşması"
KÜTAHYA (AA) - "Biz Kardeşiz, Biz Geleceğiz" sloganıyla bu yıl 9'uncusu düzenlenen "Uluslararası Öğrenci Buluşması, 19 ülkeden yaklaşık 200 öğrencinin...

KÜTAHYA (AA) - "Biz Kardeşiz, Biz Geleceğiz" sloganıyla bu yıl 9'uncusu düzenlenen "Uluslararası Öğrenci Buluşması, 19 ülkeden yaklaşık 200 öğrencinin katılımıyla Kütahya'da başladı.

Kentte bir alışveriş merkezinin önünde gerçekleştirilen etkinlikte ilk olarak Kur'an-ı Kerim okundu.

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Başkan Yardımcısı Ebubekir Armağan, Türkiye'de öğrenimlerini sürdüren yabancı uyruklu her öğrencinin bir tanıtım elçisi olduğunu söyledi.

Yurt dışından gelip Türkiye'de öğrenimlerini sürdüren öğrencileri misafir olarak gördüklerini belirten Armağan, "Bu bakış açısıyla da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah bu programımız hem Kütahya hem de ülkemiz için hayırlara vesile olur." dedi.

UDEF'e bağlı Kütahya Haymeana Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Muhammed İkbal Gündem de büyük devlet olabilmenin yollarından birinin, uluslararası düzeyde öğrencilere sahip çıkmaktan geçtiğini dile getirdi.

Türkiye'nin bu konuda üzerine düşeni yaptığını vurgulayan Gündem, "Bundan yaklaşık 10 yıl önce 12-13 bin civarındaki yabancı öğrenci sayısı bu sene itibarıyla 110 bine çıktı. Bu yıl Türkiye genelinde 9'uncusu, Kütahya'da ise 3'üncüsü gerçekleşen öğrenci buluşması etkinliğimizde misafir öğrencilerimiz açmış oldukları stantlarda gelen halkımıza ülkelerini tanıtma fırsatı yakalıyor. Bu da birlik ve beraberlik adına atılan bir adım." diye konuştu.

Daha sonra etkinliğin açılış kurdelesini kesen Vali Şerif Yılmaz, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş ve diğer protokol üyeleri, stantları gezerek öğrencilerden ülkeleri hakkında bilgi aldı.

DPÜ'de öğrenim gören 19 ülkeden yaklaşık 200 öğrencinin, kurulan stantlarda geleneksel kıyafetleri ile ülkelerinin kültürel ürünlerini sergiledikleri etkinlik yarın sona erecek.

Kütahya'da "Uluslararası Öğrenci Buluşması"

Kütahya'da "Uluslararası Öğrenci Buluşması"

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.