Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası
Sivas'ın Şarkışla ilçesinde esnafa gül dağıltıldı, sokaklara gül suyu püskürtüldü

SİVAS (AA) - Sivas'ın Şarkışla ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında esnafa gül dağıltıldı, sokaklara gül suyu püskürtüldü.

İlçede "Gelin Birlik Olalım" sloganıyla başlatılan bir hafta sürecek Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde ilk olarak esnaflar iş yerlerinin önünü temizledi. Belediyeye ait araçlar da cadde ve sokaklara gül suyu püskürttü.

İlçe halkının kortej halinde yürüyerek esnaflara gül dağıtmasıyla devam eden etkinliklerde, seyir halindeki araçlar da durdurularak sürücülere gül ve üzerinde hadislerin yazdığı kartlar verildi.

Kaymakam Akif Pektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini "Gelin Birlik Olalım" teması üzerine kurduklarını belirterek, "Bu temayı güzel örneklendirme adına, 7 den 77 ye bütün Şarkışlalı hemşehrilerimizle el ele zinciri oluşturarak, birliğimizi beraberliğimizi bu şekilde sembolize ettik" dedi.

Etkinliklerinin bir hafta boyunca devam edeceğini aktaran Pektaş, bu kapsamda Sakal-ı Şerifin Ulu camide vatandaşların ziyaretine açılacağını, sokaklara gül suyu püskürtüleceğini, seminer ve konferanslar düzenleneceğini söyledi.

Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz da Kutlu Doğum Haftası'nın maneviyatını yaşamak, aynı havayı soluyabilmek için bir araya geldiklerini söyledi.

Yürüyüşe İlçe Müftüsü Mehmet Cingöz, Cemel Belde Belediye Başkanı Hakverdi Bulut, Gürçayır Belde Belediye Başkanı Osman Özkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.