Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası
SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla "Tevhid ve Vahdet, Gelin Birlik Olalım" adlı...

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla "Tevhid ve Vahdet, Gelin Birlik Olalım" adlı konferans düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, CÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bozkuş, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Erturhan, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Erturhan, programda yaptığı konuşmada, "Resulullah'ın doğumu, Arap yarımadasındaki zulmün ve adaletsizliğin sona ermesine sebep olmuştur. O büyük insan, adaleti ve merhametiyle ön plana çıkmıştır. İnşallah bu zor zamanlarımız onun şefaatiyle düzelecektir." ifadesini kullandı.

Programa konuşmacı olarak katılan Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Ağırman da "Gençlerimize Efendimizin yaşamını tam ve doğru anlamıyla öğretmemiz ve yaşatmamız gerekir. Hz. Muhammed bizim örnek alacağımız en önemli kişidir. Peygamberimiz yaşadığı zaman boyunca kimsenin hakkını yememiş, kimseye zulüm etmemiş, kimseye ihanet etmemiştir ve bunun için düşmanlarının bile güvenini ve saygısını kazanmıştır." açıklamasında bulundu.

Konferans, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Taraşçı'nın önderliğinde yapılan Tasavvuf Musikisi dinletisiyle son buldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.