Kuveyt-Mısır ortak askeri tatbikatı sona erdi

Kuveyt-Mısır ortak askeri tatbikatı sona erdi
Mısır Ordu Sözcüsü Semir, "Yermuk-2" ortak askeri tatbikatının sona erdiğini duyurdu

KAHİRE (AA) - Mısır ile Kuveyt arasındaki "Yermuk-2" ortak askeri tatbikatının sona erdiği bildirildi.

Mısır Ordu Sözcüsü Ahmed Semir, yaptığı yazılı açıklamada, Mısır ile Kuveyt arasında iş birliği, planlama ve koordinasyon düzeyini arttırmak amacıyla Kuveyt'te 10 Nisan'da başlayan askeri tatbikatın sona erdiğini duyurdu.

Açıklamada, tatbikat çerçevesinde teorik ve pratik derslerin yanısıra savaş uçaklarıyla keşif uçuşları çalışmaları yapıldığı ve bunların her iki ülkenin savaşçı unsurlarının ne derece hızlı ve titiz hareket ettiğini gösterdiği kaydedildi.

Semir, daha önce yaptığı açıklamada, Yermuk-2 tatbikatının bölgedeki en büyük ve önemli hava tatbikatlarından olduğunu ve iki ülke arasında askeri koordinasyon ve iş birliğini güçlendirmeyi, düşman güçlerine karşı hava operasyonları düzenleme kapasitelerini ölçmeyi hedeflediğini vurgulamıştı.

Mısır Hava Kuvvetlerine bağlı birlikler 9 Nisan'da tatbikata katılmak üzere Kuveyt'e gelmişti. İki ülke ortaklığında 2010'da da Yermuk-1 tatbikatı yapılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.