Kuveyt'teki petrol işçilerinin grevi

Kuveyt'teki petrol işçilerinin grevi
Kuveyt'te "stratejik alternatif" isimli kanun tasarısını protesto için dün başlatılan grev devam ediyor

Kuveyt'te petrol sektörü çalışanlarının, maaş ve ödeneklerin yeniden yapılandırılmasını öngören "stratejik alternatif" isimli kanun tasarısını protesto için dün başlatılan grev devam ediyor.

Grevin, özelleştirme ve petrol sektörü çalışanlarının haklarının azaltılması karşıtı taleplerin arttığı bir ortamda ikinci gününe girdiği belirtildi.

Kuveyt petrol sendikası kaynakları, hükümet ve parlamento düzeyinde grevin sona ermesi için arabuluculuğa başvurduğu ancak sendikanın petrol yöneticilerine yönelik tehditlerin devam ettiğini belirttiği kaydedildi.

Bazı şirketlerin greve katılan işçilere verilen araçların geri çekilmesi kararı aldığı ileri sürüldü.

Kuveyt Petrol Şirketi'nden yapılan yazılı açıklamada, işçilerin grevine rağmen, kriz yönetim planı çerçevesinde, bütün petrol kurumları ve şirketlerindeki tesislerin çalıştırdığı ifade edildi.

Petrol sendikaları, hükümetin uygulamaya koymak istediği "stratejik alternatif" kanunundan kendi sektörlerinde çalışanların muaf tutulmasını istiyor.

Hükümet, dünya petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle gelirlerde yaşanan azalmayla mücadele için bir takım kemer sıkma kararları alacağını açıklamıştı. Bu kapsamda bazı hizmetlerin ve Kuveyt Petrol Şirketi'ne ait 43 akaryakıt istasyonunun özelleştirilmesi de yer alıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.