Kuveyt'teki Yemen müzakereleri

Kuveyt'teki Yemen müzakereleri
Suudi Arabistan Kültür ve Enformasyon Bakanı Tureyfi:- "Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu, BM'nin 2216 sayılı kararı ve Körfez ülkelerinin girişimi çerçevesinde Yemen'deki krizin çözümünde harcanan çabaların sonuna gelinerek Kuveyt'teki müzakerelerin başarı

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan'ın son gelişmeler nedeniyle ertelendiği duyurulan Kuveyt'te yapılması planlanan Yemen müzakerelerinin başarıyla sonuçlanmasını ümit ettiği bildirildi.

Suudi Arabistan Kültür ve Enformasyon Bakanı Adil bin Zeyd et-Tureyfi'nin başkent Riyad'da Kral Selman bin Abdulaziz başkanlığındaki Bakanlar Kurulu oturumunun ardından yaptığı yazılı açıklamada, "Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu, Birleşmiş Milletler'in (BM) 2216 sayılı kararı ve Körfez ülkelerinin girişimi çerçevesinde Yemen'deki krizin çözümünde harcanan çabaların sonuna gelinerek Kuveyt'teki müzakerelerin başarıyla sonuçlanmasını ümit ediyor" ifadesine yer verdi.

Açıklamada ayrıca İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT), İran'ın Tahran ve Meşhed kentlerinde Suudi Arabistan diplomatik temsilciliklerinin saldırıya uğramasını kınanmasından övgüyle söz edildi.

BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh, Kuveyt'te bugün başlaması beklenen müzakerelerin yaşanan son gelişmeler nedeniyle ertelendiğini duyurmuştu.

Yemenli taraflar arasındaki müzakerelerin birinci ve ikinci turu BM gözetiminde İsviçre'de gerçekleşmiş ancak görüşmede ilerleme sağlanamamıştı. BM Temsilcisi Ahmed, geçen hafta Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yaptığı açıklamada, Yemenli taraflar arasındaki bir diyaloğun ancak "Husilerin kentlerden çekilmesi ve silahlarını devlete teslim etmesini öngören" 2216 sayılı BM kararı doğrultusunda gerçekleşeceğini ifade etmişti.

Yemen’de Eylül 2014 tarihinden bu yana devam eden sorunların çözümü için yürütülecek 3'üncü diyalog müzakerelerinin bugün öğleden önce Kuveyt’te başlaması bekleniyordu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.