Kuveyt'teki Yemen müzakereleri

Kuveyt'teki Yemen müzakereleri
Husilerin sözcüsü Abdusselam:"Yemen’de taraflar arasında ateşkes doğru bir şekilde gerçekleşmedi"

MARİB (AA) - Husiler, Yemen’de taraflar arasında ateşkesin doğru bir şekilde gerçekleşmediğini ileri sürdü.

Husilerin sözcüsü Muhammed Abdusselam, yaptığı yazılı açıklamada, verilen sözlere karşı sivilleri hedef alan hava saldırılarının sürdüğünü ileri sürerek, ülkede taraflar arasında ateşkesin gerçekleşmediği ve henüz barış niyetinin bulunmadığı öne sürdü.

Yemen halkına karşı yapılan saldırıların getirdiği zorlukları aşmak için her adım atmaya çalıştıklarında bir felaketin veya katliamın meydana geldiği iddia eden Abdusselam, Husi yöneticilerinden Muhammed Zeyd el-Kuheyli’nin Sana iline bağlı Nehm ilçesi Kutbeyn köyündeki evine düzenlenen hava saldırısında ailesinin bazı fertlerinin hayatını kaybettiğini aktardı.

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed, Kuveyt'te 18 Nisan'da başlaması beklenen müzakerelerin yaşanan son gelişmeler nedeniyle ertelendiğini belirmişti.

Yemenli taraflar arasındaki müzakerelerin birinci ve ikinci turu BM gözetiminde İsviçre'de gerçekleşmiş ancak görüşmede ilerleme sağlanamamıştı. BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed, geçen hafta Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yaptığı açıklamada, Yemenli taraflar arasındaki diyaloğun ancak "Husilerin kentlerden çekilmesi ve silahlarını devlete teslim etmesini öngören" 2216 sayılı BM kararı doğrultusunda gerçekleşeceğini ifade etmişti.

Yemen’de Eylül 2014'ten bu yana devam eden sorunların çözümü için yürütülecek 3’üncü diyalog müzakerelerinin dün öğleden önce Kuveyt’te başlaması bekleniyordu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.