Kuveyt'teki Yemen müzakereleri

Kuveyt'teki Yemen müzakereleri
Müzakerelerin ilk turu Yemen'deki krizin çözümüne yönelik herhangi bir ilerleme kaydedilmeksizin sona erdi

KUVEYT (AA) - Kuveyt'te Yemen hükümeti ile Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih destekçilerini temsil eden heyetler arasındaki doğrudan görüşmelerin ilk turunun herhangi bir ilerleme kaydedilmeksizin sona erdiği bildirildi.

Yemen kaynaklarından alınan bilgiye göre, müzakerelerin ilk turunda ateşkesin Yemen'in tüm kentlerinde korunmasının sağlanması üzerinde yoğunlaşıldı.

Hükümetin Birleşmiş Milletler'e (BM) Husiler ile Salih yanlılarının Yemen'deki kentlerde gerçekleştirdiği ihlallere ilişkin bir liste sunduğu, Husiler ve Salih yanlılarını temsil eden heyetin ise koalisyon güçlerinin, çeşitli vilayetlerdeki mevzilerine yönelik hava saldırılarının devam ettiğini ileri sürdüğü aktarıldı.

Müzakerelerin ikinci turuna yarın yerel saatle 10.00'da yeniden başlanacağı kaydedildi.

Yemen hükümeti ile Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih destekçilerini temsil eden heyetler arasındaki doğrudan görüşmeler bugün Kuveyt'te yerel saatle 15.30'da başlamıştı.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.