Kuveyt'teki Yemen müzakereleri

Kuveyt'teki Yemen müzakereleri
BM Yemen Özel Temsilcisi Ahmed, müzakerelerin ilk oturumunun "yapıcı ve olumlu" geçtiğini belirtti

KUVEYT (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed, Kuveyt'te Yemen hükümeti ile Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih taraflarını temsil eden heyetler arasındaki doğrudan görüşmelerin ilk oturumunun "yapıcı ve olumlu" geçtiğini belirtti.

BM Yemen Özel Temsilcisi Ahmed, Kuveyt'te düzenlediği basın toplantısında, olumlu ve iyimser bir havada gerçekleştiğini belirttiği müzakereleri "yapıcı" olarak nitelendirdi.

Ahmed, müzakerelerde 2216 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararının dayandığı beş nokta üzerinde yoğunlaşılacağını ve bunların uygulanmasında bir zaman sıralaması takip edilmeyeceğini belirtti.

Kuveyt'te Yemen hükümeti ile Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarını temsil eden heyetler arasındaki doğrudan görüşmeler bugün yerel saatle 15.30'da başlamıştı.

Yemen’de Eylül 2014'ten bu yana devam eden sorunların çözümü için Yemenli taraflar arasındaki müzakerelerin birinci ve ikinci turu BM gözetiminde İsviçre'de gerçekleşmiş ancak görüşmelerde ilerleme sağlanamamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.