Kuveyt'teki Yemen müzakereleri

Kuveyt'teki Yemen müzakereleri
Yemen Başbakanı Bin Dağr:-"Müzakerelerin başarısızlıkla sonuçlanması durumunda savaşın sona ermesi için her türlü yol açık"

SANA (AA) - Yemen Başbakanı Ahmed Abid Bin Dağr, Kuveyt müzakerelerinin başarısızlıkla sonuçlanması durumunda savaşın sona ermesi için her türlü yolun açık olduğunu belirtti.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Kral Selman Merkezini ziyaret ederek Yemenli bazı siyasilerle bir araya gelen Bin Dağr, mevcut krizin yalnızca müzakereler aracılığıyla çözülebileceğini ve bunun en iyi yol olduğunu ifade etti.

Bin Dağr, "Bu fırsat kaçırılırsa Yemen halkının sıkıntılarını artıran bu beyhude savaşın sona ermesi için her yol açık. Darbeciler inat etse ve sekteye uğratmak istese de müzakerelerde hükümeti temsil eden heyetin üstlendiği büyük rolü ve başarıyı övgüyle karşılıyorum" ifadesini kullandı.

Bu arada, BM gözetiminde yapılan Kuveyt'teki Yemen müzakerelerinin bu akşam düzenlenen oturumunun, anlaşma olmadan sonlandırıldığı bildirildi.

Yemen hükümetine yakın kaynaklarından alınan bilgiye göre, Husilerin talebiyle akşam saatlerine ertelenen oturum, BM'nin belirlediği müzakerelerin gündem maddesi ve diğer konularda herhangi bir anlaşmaya varılmadan sonlandırıldı.

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Velid eş-Şeyh Ahmed'in her iki heyetle ayrı görüşmeler yaptığını ifade eden kaynaklar, müzakerelerin herhangi bir tarih belirlenmeksizin ertelendiğini bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.