Kuveyt'teki Yemen müzakereleri

Kuveyt'teki Yemen müzakereleri
Yemen müzakerelerinde tıkanıklığın sürmesi nedeniyle Esirler ve Tutuklular Komitesi toplantıları başarısızlıkla sonuçlandı

KUVEYT (AA) - Kuveyt'te düzenlenen Yemen müzakerelerinde tıkanıklığın sürmesi nedeniyle Esirler ve Tutuklular Komitesi toplantılarının başarısızlıkla sonuçlandığı belirtildi.

Müzakerelere katılan kaynaklardan alınan bilgiye göre, daha önce ramazan ayı gelmeden tutukluların ve alıkonulanların yüzde 50'sinin serbest bırakılması konusunda anlaşan Esirler ve Tutuklular Komitesinin bugün gerçekleştiği toplantı başarısızlıkla sonuçlandı. Başarısızlığın müzakerelerdeki genel tıkanıklıktan kaynaklandığı ifade edildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed'in, Kuveyt'teki müzakerelere katılan Yemen krizinin tarafları, devrik lider Ali Abdullah Salih'in lideri olduğu Genel Halk Kongresi Partisi, Husiler ve hükümet heyetleriyle ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdiği kaydedildi.

Görüşmelerin 26'ıncı günün de bir sonuç alınamadığı ve hükümet heyetinin, yeni hükümet kurulmasına ilişkin herhangi bir tartışmaya girmeden önce meşruiyet ve devlet kurumlarının geri verilmesi, Husiler ve Salih yanlıları ise Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin yetkilerini geçici meclise iade etmesini açık bir şekilde talep ettiği aktarıldı.

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed, dün yaptığı açıklamada, Yemen krizine çözüm bulunmasının yakın olduğunu belirterek, müzakereler sonucu oluşturulan Esirler ve Tutuklular Komitesi'nin ramazandan önce esirlerin serbest bırakılması için çalıştığını kaydetmişti.

Yemen'de çatışan taraflar, BM'nin çağrısı üzerine iyi niyet göstergesi olarak 11 Nisan'da ateşkesi yürürlüğe sokmuş, 21 Nisan'da da Kuveyt'te barış müzakerelerine başlamıştı. Müzakereler kapsamında kurulan Esirler ve Tutuklular Komitesi'nin de içinde olduğu insani, siyasi ve güvenlik alanlarında kurulan komisyonların toplantısı ise 14 Mayıs'ta başlamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.