Kuveyt'teki Yemen müzakereleri

Kuveyt'teki Yemen müzakereleri
KUVEYT (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed, Yemen'de en iyi barışçıl çözüme ulaşılması için görüşmelerin...

KUVEYT (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed, Yemen'de en iyi barışçıl çözüme ulaşılması için görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Basın açıklaması yayımlayan Şeyh Ahmed, Yemen'de barışçıl çözüme ulaşılması için Kuveyt'teki müzakerelerin devam ettiğini ifade ederek, katılımcıları öncelikli konulara odaklanmaya çağırdı.

Şeyh Ahmed, üzerine barış bina edilebilecek bir zemin bulunduğunu ve şimdi bunun için çalıştıklarını kaydetti.

Müzakerelere katılan kaynaklar, görüşmelerdeki tıkanıklık nedeniyle daha önce ramazan ayı gelmeden tutukluların ve alıkonulanların yüzde 50'sinin serbest bırakılması konusunda anlaşan Esirler ve Tutuklular Komitesinin bugün gerçekleştiği toplantının başarısızlıkla sonuçlandığını belirtmişti.

Yemen'de çatışan taraflar, BM'nin çağrısı üzerine iyi niyet göstergesi olarak 11 Nisan'da ateşkesi yürürlüğe sokmuş, 21 Nisan'da da Kuveyt'te barış müzakerelerine başlamıştı. Müzakereler kapsamında kurulan Esirler ve Tutuklular Komitesi'nin de içinde olduğu insani, siyasi ve güvenlik alanlarında kurulan komisyonların toplantısı ise 14 Mayıs'ta başlamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.