Kuzey Marmara Otoyolu Kınalı-Odayeri kesimi ihalesi

Kuzey Marmara Otoyolu Kınalı-Odayeri kesimi ihalesi
Kuzey Marmara (3. Boğaz Köprüsü dahil) Otoyolu Projesi Kınalı-Odayeri kesimi (bağlantı yolları dahil) işinin YİD modeliyle ihalesinde 8 firma teklif sundu

ANKARA (AA) - Kuzey Marmara (3. Boğaz Köprüsü dahil) Otoyolu Projesi Kınalı-Odayeri kesimi (bağlantı yolları dahil) işinin Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle ihalesinde 8 firma teklif sundu.

Karayolları Genel Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda, ihale öncesi değerlendirmelerde bulunan Karayolları Genel Müdür Yardımcısı ve İhale Komisyonu Başkanı Gökalp Yılmaz, Kuzey Marmara Otoyolu Projesinin Odayeri-Kınalı kesiminin YİD modeliyle ihale edileceğini söyledi.

Avrupa tarafında Tekirdağ Kınalı'dan başlayarak, Anadolu'da Sakarya Akyazı'da sona eren 377 kilometrelik Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kınalı-Odayeri kesiminin 88 kilometre uzunluğunda olduğunu bildiren Yılmaz, söz konusu kesimin 3. Havalimanı ile 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin, Kuzey Marmara Otoyolu ve diğer otoyollara bağlantısının sağlanması açısından da önem arz ettiğini kaydetti.

Gerekli şartları sağlayan isteklilerin belirlenecek bir tarihte davet edileceğini ifade eden Yılmaz, ihaleye en kısa işletme süresi teklifini verecek isteklinin ihaleyi kazanacağını belirtti. Yılmaz, ihale sonucunun Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın onayıyla kesinleşeceğini vurgulayarak, ihalenin ülke için hayırlı olmasını diledi.

İhaleye 8 firma teklif dosyası sundu. Söz konusu firmalar şöyle:

- Cengiz İnşaat - Limak İnşaat Ortak Girişim Grubu

- Makyol İnşaat AŞ

- Kolin İnşaat - Kalyon İnşaat - Hasen Yapı AŞ Ortak Girişim Grubu

- Tekfen İnşaat - Doğuş İnşaat Ortak Girişim Grubu

- IC İçtaş İnşaat - İçtaş Altyapı Yatırımları - Astaldi SpA-Astaldi Concessioni SpA Ortak Girişim Grubu

- Nurol İnşaat - Özaltın İnşaat-Fernas İnşaat - Özgün İnşaat Ortak Girişim Grubu

- Çelikler İnşaat - YSE Yapı Sanayi Tic. AŞ - Polat Yol Yapı Sanayi Tic. AŞ Ortak Girişim Grubu

- Mapa İnşaat AŞ

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.