Lavrov, Daçiç ile görüştü

Lavrov, Daçiç ile görüştü
Sırbistan Dışişleri Bakanı Daçiç:- "Sırbistan askeri tarafsızlık politikası yürüttüğü için NATO'ya üye olmak istemiyor"- Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: -" Moskova yönetimi, BM'nin yeni Genel Sekreteri'nin Doğu Avrupa ülkeleri temsilcilerinden seçilmesinde

MOSKOVA (AA) - Sırbistan Dışişleri Bakanı İvitsa Daçiç, Sırbistan'ın NATO üyeliği için görüşme yaptığına ilişkin söylentilerin doğru olmadığını bildirdi.

Resmi ziyaret çerçevesinde Moskova'da bulunan Daçiç, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Daçiç, Sırbistan'ın "askeri tarafsızlık" politikası yürüttüğünü vurgulayarak, ülkesinin NATO'ya üye olmak istemediğini bildirdi.

Sırbistan ile NATO arasındaki iş birliğinin, üye olmak istemeyen ülkelerin yürüttüğü en yüksek düzeyde bulunduğunu söyleyen Daçiç, 1999 yılındaki bombalamanın bir daha yaşanmaması için Sırbistan'ın NATO ile iş birliği yaptığını belirtti.

Daçiç, Sırbistan'ın Nişe kentindeki Rusya-Sırbistan İnsani Yardım Merkezinde Rus casusların bulunduğu iddialarını da yalanlayarak, merkezdeki uzmanların sel, yangın gibi doğal afetlerde ve mayınlı bölgelerin temizlenmesinde yardım ettiklerini dile getirerek, "İnsani yardım merkezinin çalışanlarının askeri faaliyeti yoktur. Rus casuslarının Nişe'de işleri ne? Casusları genellikle düşman topraklarına gönderiliyor, Sırbistan ise Rusya'nın dostudur." dedi.

- Rusya, BM Genel Sekreteri'nin Doğu Avrupa'dan seçilmesinde ısrarlı

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Moskova yönetiminin, Birleşmiş Milletlerin (BM) yeni Genel Sekreteri'nin Doğu Avrupa ülkeleri temsilcilerinden seçilmesinde ısrarlı olacağını belirtti. BM'nin mevcut 5 bölgesinden bu zamana kadar sadece Doğu Avrupa'dan genel sekreter seçilmediğini vurgulayan Lavrov, bu bölgede de güçlü adayların bulunduğunu ve bunlardan birinin de Sırbistanlı Vuk Jeremic olduğunu dile getirdi.

Yeremic'in BM Genel Sekreterliği adaylığının henüz kesinleşmediğini, Sırbistan Devlet Başkanı ve Başbakanı arasında müzakere edildiğini ifade eden Daçiç de, BM'de Sırbistan'ı desteklediği için Rusya'ya teşekkürlerini iletti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.