Le Pen'den kızı Marine'e "yeni parti" tehdidi

Le Pen'den kızı Marine'e "yeni parti" tehdidi
Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Cephe partisinin, ihraç edilen eski lideri Jean-Marie Le Pen, kızı Marine Le Pen'e ültimatom verdi

PARİS (AA) - Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Cephe (FN) partisinin ihraç edilen eski lideri Jean-Marie Le Pen, 2011 yılında görevini devrettiği kızı Marine Le Pen'i başka parti kurmakla tehdit etti.

Kamuoyuna açık mektup yazan 87 yaşındaki Jean-Marie Le Pen, kızını hareketin birliğini sağlamaya çağırdı.

Daha önce beş kez Fransa'da başkanlık için aday olan Le Pen, 2017 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine dikkati çekerek, eğer Marine Le Pen hareketin birliğini sağlayamazsa kendisinin Ulusal Cephe partisinin dışında aşırı sağı birleştirmek için harekete geçeceğini bildirdi.

Partisinden ihraç edilmeden önce Ulusal Cephe'nin onursal başkanı olan Le Pen, parti içinde potansiyel adayların ortaya çıkmasının partinin 2017 seçimlerindeki şansını azaltacağını savundu.

Le Pen, "Ulusal Cephe'nin geniş ulusal çizginin omurgası olmasına ihtiyacımız var" ifadesini kullandı.

Jean-Marie Le Pen, yaklaşık altı ay önce partisinden ihraç edilmiş, kararın, Le Pen'in parti lideri kızı ve diğer yöneticilerle yaşadığı sorunlar sonucunda alındığı bildirilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.