Leipzig-beşiktaş Maçı Alman Basınında

Leipzig-beşiktaş Maçı Alman Basınında
- Kicker:- “Leipzig, Beşiktaş’ın B takımına karşı başarısız oldu”- Bild:- "Leipzig şimdi teselli kupasını istiyor"- Westdeutsche Allgemeine Zeitung:- "Tolga hayatının oyununu oynadı"- Spiegel:- "Beşiktaş yenilgisi sonrasında Leipzig’e yeni yılda sadece Av


BERLİN (AA) - Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu 6. ve son maçında Leipzig'i deplasmanda 2-1 mağlup etmesi Alman medyasında geniş yer aldı.

Kicker dergisi, "Leipzig, Beşiktaş'ın B takımına karşı başarısız oldu" başlığıyla yayımladığı haberde, taraftarsız ve ilk 11'de oynayan 9 futbolcu olmadan sahaya çıkan Beşiktaş'ın buna rağmen galip geldiği belirtildi.

Leipzig ekibinin gereksiz bir penaltıdan sonra rakibe yüklendiği ancak çok telaşlı oynadığına işaret edilen haberde, çoğu zaman da Timo Werner ve diğer oyuncuların yedek kaleci Tolga Zengin'e ve ofsayta takıldığı vurgulandı.

Bild gazetesi, "Leipzig şimdi teselli kupasını istiyor" başlığıyla duyurduğu haberde, Leipzig'in Beşiktaş'a 2-1 mağlup olmasının ardından Alman taraftarların hayalinin gerçekleşmediği ve takımın UEFA Avrupa Ligi'ne kaldığı ifade edildi.

Westdeutsche Allgemeine Zeitung gazetesi, Leipzig'in tur atlamak için küçük bir şansının bulunduğu ancak talihsiz bir yenilgi yaşadığı aktarılarak, "Leipzig için Şampiyonlar Ligi macerası bitti." ifadesi kullanıldı.

Alman ekibin, Beşiktaşlı kaleci Tolga Zengin'i bir kez geçebildiğinin anımsatıldığı haberde, Leipzig'in kaptanı Willi Orban'ın "Tolga hayatının oyununu oynadı." şeklindeki sözlerine yer verildi.

Spiegel dergisi, Leipzig'in Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam edemediğini belirterek, "Beşiktaş yenilgisi sonrasında Leipzig'e yeni yılda sadece Avrupa Ligi kaldı." yorumunda bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.