Libya'daki Olaylar

Libya'daki Olaylar
UCM tarafından hakkında tutuklama emri çıkarılan komutan Verfeli'nin 2 Ağustos'tan bu yana Hafter güçlerinin elinde olduğu açıklandı

TRABLUS (AA) - Libya'da Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi tarafından desteklenen General Halife Hafter'e bağlı güçler, hakkında tutuklama emri çıkarılan komutan Mahmud el-Verfeli'yi iki hafta önce alıkoyduklarını duyurdu.

Hafter'e bağlı güçler, yaptıkları yazılı açıklamada, Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM) savaş suçu işlemekle suçladığı ve hakkında tutuklama emri çıkardığı Verfeli'nin 2 Ağustos'tan bu yana ellerinde olduğunu ve Libya Askeri Başsavcısı tarafından sorgulandığını belirtti.

Verfeli hakkında UCM tarafından çıkarılan kararın incelendiği aktarılan açıklamada, suç işleyenlerin Libya askeri kanunları doğrultusunda gerekli cezaya çarptırılacağı kaydedildi.

UCM'ye halkların korunması adına harcadığı çabalardan ötürü teşekkür edilen açıklamada, Hafter güçlerine bağlı askeri komutanlığın, Verfeli hakkında yürütülen soruşturmanın ayrıntılarını UCM ile paylaşmaya hazır olduğu ifade edildi. Buna karşın açıklamada, Verfeli'nin UCM'ye teslim edilip edilmeyeceğine ilişkin bilgi verilmedi.

UCM Savcısı Fatou Bensouda, geçen salı günü, Libya'nın Bingazi kenti ve çevresinde bir yıl içinde 7 vakada 33 kişinin ölümünden sorumlu olduğu ve savaş suçları işlediği iddiasıyla Mahmud el-Verfeli hakkında tutuklama kararı verildiğini açıklamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.