Lisanssız GES ve RES 7,3 gigavat

Lisanssız GES ve RES 7,3 gigavat
ANKARA (AA) - Türkiye'de şubat itibarıyla lisanssız güneş ve rüzgar enerji santralleri için gerçekleştirilen toplam tahsisat 7 bin 304 megavata ulaştı.Türkiye...

ANKARA (AA) - Türkiye'de şubat itibarıyla lisanssız güneş ve rüzgar enerji santralleri için gerçekleştirilen toplam tahsisat 7 bin 304 megavata ulaştı.

Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin (TEİAŞ) tarafından açıklanan verilere göre geçen yıl en yüksek tahsisat 130,9 megavatla Gaziantep yöresinde gerçekleşti. Rüzgar ve güneş enerjisinde Kahramanmaraş 60 ve Niğde 50 megavatlık kapasitelerle en yüksek tahsisat yapılan diğer bölgeler oldu.

30 Kasım 2015 itibariyle kurulu güç 72 bin 486,4 megavata ulaşırken, bunun 0,6 megavatını lisansız rüzgar enerjisi, 203 megavatını ise güneş enerjisi oluşturdu.

Kurulu gücün yüzde 34'ü hidrolik santraller, yüzde 30,9’u doğalgaz ve LNG kaynaklı santraller, yüzde 12,3'ü yerli kömür ve linyit, yüzde 8,7'si ithal kömür, yüzde 5,2'si rüzgar ve yüzde 6,9'u çok yakıtlı santrallerden sağlandı.

Türkiye, 2023 enerji hedefleri doğrultusunda elektrik üretimi içerisinde yenilenebilirin payını yüzde 30'a çıkarmayı hedefliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.