Litvanya Dışişleri Bakanı Linkevicius:

Litvanya Dışişleri Bakanı Linkevicius:
"Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan çatışmalar daha büyük ölçekli çatışmaya dönüşebilir"- "Yaşanan olaylara kimin ilham verdiğinin ve nasıl başladığının daha derin bir analizini yapmak gerekir"

VİLNİUS (AA) - Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan çatışmaların daha büyük ölçekli çatışmaya dönüşebileceğini söyledi.

Litvanya’nın kamu radyosu LRT’ye açıklamada bulunan Linkevicius, cephe hattında çeşitli alevlenmelerin her zaman olduğunu, ancak bu seviyede yaşanmadığını bildirdi.

Linkevicius, "20 yılda böyle askeri operasyonlar hiç yaşanmadı. Bu yüzden bu olay daha büyük ölçekli çatışmaya dönüşebilir. Gerilimde, daha fazla sivil hayatını kaybedebilir. Uluslararası toplumun tepkisi ve Minsk Grubu’nun askeri eylemden kaçınma çağrıları bir sonuç vermiyor" ifadelerini kullandı.

Çatışmanın Nükleer Güvenlik Konferansı'ndan sonra başladığına dikkat çeken Linkevicius, Washington’da Azerbaycan ve Ermenistan Cumhurbaşkanları ile görüşme fırsatı bulduğunu belirtti. Linkevicius, "Böyle bir şeyin olacağını tahmin etmek çok zordu. Yaşanan olaylara kimin ilham verdiğinin ve nasıl başladığının daha derin bir analizini yapmak gerekir." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.