Litvanya’dan Amerikalı komutana devlet nişanı

Litvanya’dan Amerikalı komutana devlet nişanı
ABD ordusunun Avrupa’daki komutanı General Breedlove, Litvanya devlet nişanına layık görüldü

VİLNİUS (AA) - Litvanya, ABD ordusunun Avrupa'daki komutanı General Philip Breedlove'a devlet nişanı verdi.

Litvanya Cumhurbaşkanlığının resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Litvanya'nın güvenliğine sağladığı katkılar ile bu ülkeye hizmetlerinden dolayı, Devlet Başkanı Dalia Grybauskaite’nin, Breedlove’a askeri şeref madalyası verdiği belirtildi.

Açıklamaya göre Grybauskaite'nin, Breedlove ile yaptığı görüşmede, bölgedeki güvenlik konularına değindiği bildirildi.

Açıklamada Grybauskaite'nin, "Bölgedeki güvenlik tehdidi azalmıyor. Aksine yeni formlar kazanıyor. Bu nedenle demokratik devletlerin (tehdite yönelik) cevap verebilme kabiliyeti önem taşıyor. NATO sadece hızlı şekilde cevap vermeye değil, aynı zamanda etkili şekilde olası yeni bir tehditleri caydırmaya hazır olmalı." ifadesine yer verildi.

ABD’li general Breedlove ise konuya ilişkin, Baltık haber ajansı BNS’ye yaptığı açıklamada, NATO hava polis misyonunun bir barış misyonu olduğunu anımsatarak, "Buna rağmen NATO'nun bölgenin hava savunması görevi için de hazır olması gerektiğine inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.