Litvanya’dan Rusya’ya kınama

Litvanya’dan Rusya’ya kınama
Litvanya Meclisi, Rusya’yı, Kırım’da insan hakları ihlalleri yapıldığı gerekçesiyle kınadı

VİLNİUS (AA) - Litvanya Meclisi, Rusya’yı, Kırım’da Kırım Tatarları ve Ukraynalılara yönelik insan hakları ihlalleri yapıldığı gerekçesiyle kınayan bir kararı kabul etti.

Litvanya Meclisi'nden yapılan yazılı açıklamada, 90 milletvekilinin katıldığı oylamada karara kimsenin itiraz etmediği bildirildi.

Kararda, "Rusya’nın Kırım’ı ilhakından sonra Rus vatandaşlığını reddeden Kırım sakinlerine karşı eğitim, sağlık, sosyal ve diğer hizmetlerde ayrımcılık yapılıyor. Rusya’nın Kırım Tatar Milli Meclisi'nin faaliyetlerini yasaklamasını şiddetle kınıyoruz” ifadeleri yer aldı.

Kararda ayrıca, uluslararası toplumun Ukrayna’nın toprak bütünlüğü konusunda ortak çaba sarf ederek daha aktif olması konusunda çağrıda bulunuldu.

Meclis kararında, Kırım’ın işgalinin sona ermesi ve yarımadanın Ukrayna’nın kontrolüne dönmesi halinde Rusya’yla işbirliğinin yeniden başlayabileceği de kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.